Политика

Отбой за изборния хаос! „Почна да ми омръзва да съм все на течение… утре ще им го кажа“!

Отбой за изборния хаос! „Почна да ми омръзва да съм все на течение… утре ще им го кажа“!

бацето4759719

„Почна да ми омръзва да съм все на течение и ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение. И утре ще им го кажа.“ Taка Бойко Борисов коментира пред журналисти напрежението от страна на коалиционните партньори около промените в Изборния кодекс.

„Нека бъдат така добри да си защитават публично позициите“, изиска Борисов, и наблегна на факта, че Патриотичният фронт е предложил закриването на секциите в чужбина извън дипломатическите представителства. Последното ще ощети ГЕРБ – партията ни има 26 000 гласа на последните избори отвън, подчерта министър-председателят.

„Не виждам до кога ще мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепяме, да остава само ГЕРБ да се обяснява“, предупреди Борисов.

И още: Не може ГЕРБ постоянно да ходи и да се обяснява за всяко прието предложение от коалиционните партньори. Патриотичният фронт много ясно си формулираха исканията. Ние, като коректни партньори, ги подкрепихме, въпреки моето разбиране, че трябва да бъде въведено задължително гласуване. Аз съм против.
Относно закриването на секции в чужбина, искахме това да става с електронното гласуване и на никой да не му бъде отнемано правото на глас. За ГЕРБ в чужбина гласуват 26 000 българи, но ПФ искаха да спрат гласовете от Турция по този начин, разкри Борисов. Всяка партия да си поема ангажиментите.
Не виждам докога ще понеса да бъда заплашван, че ако не подкрепим някой от партньорите, той ще излезе от коалицията. Всичко това го правим в името на стабилността. Социологическите проучвания не ме притесняват. Аз не ги чета. Нека да излизат с имената си. Не е коректно една бълха цял юрган да изгори. Всеки ден потушавам някъде пожар. Днес се срещнах с превозвачите, за да решим проблема с границата. Надявам се утре след срещата да излезем по единни, каза още премиерът.
Източници: Bnews, Novini.bg
 http://www.novini.bg/news/

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024