Благотворителност

Разлог се включва в кампанията „Бъди човек“ в помощ на пенсионери с ниски доходи

Разлог се включва в кампанията „Бъди човек“ в помощ на пенсионери с ниски доходи

Под мотото „Подари Великденска вечеря на пенсионер в нужда“ Разлог се включва в националната кампания, която се провежда за 4-та поредна година в цяла България. В деня за дарениe, който е 30-ти Април, всеки купува хранителни продукти от първа необходимост и ги дарява на някого в нужда. 

В Разлог инициативата е подета от доброволците Николай Сливков и Радост Катранджиева, които ще събират дарените продукти на 29 и 30 април и ще ги раздават на възрастните хора. Те са официални организатори на проявата.

Адресите на пунктовете за събиране на дарения в Разлог са: ул.“Кирил и Методий 2″, ул. „Даме Груев 14“ и ул. „Джинджирица 1“.

d

„Започнахме организацията на кампанията след консултация с главния организатор Кирил Димитров. Събираме средства и хранителни продукти от наши приятели и хора с които взаимно изпитваме доверие едни към други. За оповестяването на кампанията има публикувано събитие на главната страница „Бъди Човек“ и страницата на „Бъди Човек“ – Разлог. На база събраните средства и продукти разпределяме на колко хора в нужда ще успеем да помогнем. Правим поименен списък на всички дарители със съответната сума и съответните продукти. След това се събираме и решаваме какво да включват празничните пакети с храна. Списъци с хора в нужда и техните адреси ни предоставят всеки път от социалния патронаж в Разлог, като доста често идва и техен служител с нас и ни помага“, сподели за ПиринПресс Николай Сливков.

d

d

Инициативата в Разлог стартира на  25.03.2016 г. като до момента има събрани 680 лв. и дарени продукти от фирмите „Сарай“ и „Велес“. Със събраните средства ще бъдат закупени продукти на 25 семейства на пенсионери в нужда.

„Надяваме се поне на 30 семейства да можем да помогнем, защото нуждаещите са много. Дано хората откликнат“, сподели още Николай Сливков, който е един от официалните организатори на кампанията в Разлог.

d
Организаторите Николай Сливков и Радост Катранджиева с Надежда Татарска по време на кампания през 2015 година

Източник: Пирин пресhttp://pirinpress.bg/dir/?p=1482

Благотворителност

More in Благотворителност

phpu9wegm_559x345

Самотният баща Светлозар Дончев с ново, разтърсващо послание: Усещам, че моят край наближава

октомври 21, 2023
991-ratio-martin-beshkov-800x445

Добрият пример: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

януари 14, 2023
roditeli-dariha

Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130 000 лева за детска линейка

декември 28, 2022
dimi-Copy-1024x755

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

февруари 15, 2022
1644179371sakaliev

Стойко Сакалиев разтърси мрежата: Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак!

февруари 6, 2022
big_6689

54-годишна жена, изкарала Ковид, има молба към всички – не иска много

януари 28, 2022