Благотворителност

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

 

dimi-Copy-1024x755

 

 

 

Димитър Димитров е диагностициран с аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, Микроделеционен синдром1р36.33, мускулна хипотония и всекидневно се нуждае от средства за лечение и рехабилитации. Семейството му няма възможност да покрива всички разходи за лечението му и отправя апел за помощ 

 

 

Майката на Дими, Жана Иванова, не работи, защото се грижи за детето. Бащата доскоро е бил безработен, поради здравословни проблеми и отскоро е започнал работа. Досега все някак са успявали да се справят, но вече им е изключително трудно да водят детето всеки ден на терапии, които са задължителни за неговото развитие и лекуване. Затова семейството моли за помощ:

 

 

 

“Дими.. Нашето слънчево детенце! Дими е роден като здраво и доносено дете, а ние неговите мама, тати и кака бяхме безкрайно щастливи, с безкрайни и чисти мечти, как ще тича, ще играе, ще се смее. Но съдбата реши друго – да живеем в свят, пълен с болка и страдания, да не сме чули още думичките мамо и тате, да гледаме как нашето слънчице гасне в неговия жесток свят, без игри, без усмивки. От здраво детенце след задължителна имунизация на 1 г. и 4 месеца, той се превърна в сянката, която е и до днес”, пише майката на детето Жана Иванова.

 

 

 

 

 

“Отключен е Микроделеционен синдром1р36.33, от който има атипичен аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, мускулна хипотония. Мускулът на дясното краче атрофира, затова трябват рехабилитации и електростимулации. Още е на памперси, пие вода от шише с биберон. Не може да се храни сам и да остава без родителски контрол. Тестисите му също не се развиват правилно. Има астма и тежки алергии. Болката ни няма край, но и за миг не сме спрели да се борим”, казва още майката на детето.

 

 

 

 

“Дими има вече дарителска сметка, от която можем да покриваме само болнични лечения, както е по закон. Останалото покриваме с пенсията на 100% ТЕЛК решение, която е крайно недостатъчна за всички лекарства, добавки, памперси, консумативи. Затова като майка заставам пред Вас, познати и непознати добри хора. Помогнете, кой с каквото има възможност, Дими да живее в неговия свят без болка. Всяко детенце трябва да има безгрижно детство. Нашето дете е лишено от това, но всичко бих дала, поне да не го боли. Това е най-ужасното чувство за един родител – да си безсилен и да виждаш, че колкото и да искаш и да се стараеш, не винаги всичко зависи от теб”, призовава Жана Иванова.

 

 

 

Родителите на Дими имат нужда някой да им подаде ръка, за да могат да върнат нормалния живот на своето дете. Те се нуждаят от средства за всекидневните му терапии, рехабилитации и психолог, като разходите вече стават непосилни за тях. Всеки, който иска да помогне на Дими, може да го направи по следните начини:

 

 

 

Чрез PayPal – ТУК


Снимка: Жана Иванова

Снимка: Жана Иванова

Снимка: Жана Иванова

Снимка: Жана Иванова

https://novavarna.net/

Благотворителност

More in Благотворителност

phpu9wegm_559x345

Самотният баща Светлозар Дончев с ново, разтърсващо послание: Усещам, че моят край наближава

октомври 21, 2023
991-ratio-martin-beshkov-800x445

Добрият пример: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

януари 14, 2023
roditeli-dariha

Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130 000 лева за детска линейка

декември 28, 2022
1644179371sakaliev

Стойко Сакалиев разтърси мрежата: Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак!

февруари 6, 2022
big_6689

54-годишна жена, изкарала Ковид, има молба към всички – не иска много

януари 28, 2022
1642935536-dad

Майката на блъснатата от автобус Александра: Мили хора, вашата вяра ще я върне към живота

януари 23, 2022