Политика

Скандално разкритие! Кристалина Георгиева крие от Сметната палата къща за 606 бона!

Скандално разкритие! Кристалина Георгиева крие от Сметната палата къща за 606 бона!

нап1460961519_4_xm

Кристалина Георгиева е купила къща с отчетена пред нотариуса стойност 606 307,30 лв. (как ли ги сметнаха стотинките) в построен от фирма в кръга на президента Плевнелиев и олигарха Иво Прокопиев затворен комплекс. Въпреки че е длъжна по закон да впише имота в декларацията си пред Сметната палата, както правят всички висши чинове (Кристалина взема 20 000 евро месечна заплата без бонусите, осигурявани от бедния български данъкоплатец), тя е „забравила” да спомене престижния имот в полите на Витоша, чиято реална пазарна стойност е поне 1,5 милиона лева. Защото къщата на 3 ката като малко немско блокче, макар и грозновата, е като прогимназия, а обитаването на частния комплекс, където живее самият президент вдига допълнително цената.

Въпреки че следите остават в имотния регистър, където ги откри в. Галерия – пръв поднесъл ужасяващата истина за поредното скрито-покрито действие на еврокомисарката. Кристалина и дъщеря й Деслислава Кинова Кинова (известна като първото гадже на фолкпевеца Константин, нашумял напоследък с арести в дискотеката му по наркообвинения) са купили имота още на 26 октомври 2012 г. В декларацията на комисарката от 12 септември 2014 г. тя липсва, както липсва – кой знае защо и как изобщо е възможно това – и в  кадастъра.

Пред Галерия от пресцентъра на Кристалина, който ние издържаме, обясняват, че етичният кодекс на еврокомисарите – хартийка с пожелателен характер, не налагал вписване на нови имоти, придобити от членовете на ЕК. Ала българският закон, на който Кристалина като наш гражданин би трябвало да се подчинява, категорично изисква това от сановниците, на които плащаме всички ние от скромните си доходи.

сталинка0000267424-article2

Напомняме, че брюкселско издание тези дни оповести, че висш представител на България, работещ в Европейската комисия, е бил агент на Първо, Четвърто и на Шести отдел на Шесто управление на ДС (тайната полиция на режима на Живков), но не споменават име.

Според депутата и бивш офицер от службите Велизар Енчев, цитиран от Галерия, няма как Кристалиина Георгиева да е ходила на специализации в САЩ и Великобритания преди 10 ноември 1989 г. и за разлика от всички други свои колеги да не е подписала декларация за сътрудничество на службите.
От Брюксел очакват Комисията по досиетата да обяви името на висшия ни представител в Брюксел, който е бил агент на ДС, но според изданиетоheardineurope.blogactiv.eu, засега това се спира от правителството ни, поради притеснения от взривния ефект на информацията.

Източник: 19 минути

http://19min.bg/news/8/75501.html?page=2

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024