СВЯТ

Focus: Западът има двоен морал – единият за себе си, другият – за Русия!

Focus: Западът има двоен морал – единият за себе си, другият – за Русия!

С постоянни си твърдения, че Русия е глобалната заплаха, западните политици лицемерят. И докато САЩ и Европа не се научат да виждат собствените си грешки и да уважават интересите на другите страни, те няма да успеят да постигнат диалог с Москва, пише Focus.

От момента, в който Русия отново започна да набира влияние на световната сцена, Западът все по-често започна да нарича действията й агресия. Цялата информация, постъпваща от руски източници, се нарича пропаганда, а във външната й политика постоянно откриват имперски амбиции. Главното престъпление, в което в последните години обвиняват Русия, е връщането на Крим. САЩ и Европа са готови са отрекат всичко — и икономическите връзки, и броят рускоезично население на полуострова, и дори резултатите от референдума, отбелязва изданието.

 

«Западът сякаш разглежда политиката на Москва през призмата на собствения си морал. По принцип в това няма нищо лошо, ако Западът оценяваше своите действия със същите критерии. Но това се случва крайно рядко, вследствие на което морализаторската позиция на Запада бледнее пред очевадността на неговите двойни стандарти», — пише авторът на статията.

 

Както отбелязва изданието, не е необходимо да си ясновидец, за да си представиш реакцията на САЩ в случай на заплаха от революция в който и да е стратегически важен за тях регион, например на Хаваите, където се намира важна част от американския Тихоокеански флот.

Няма съмнения, че Вашингтон бърза да си гарантира собствените интереси — при необходимост и с военни средства. Именно така през 1982 г., между другото, постъпи Великобритания, обявявайки война на Аржентина заради Фолклендските острови, припомня авторът на статията.

Но защо тогава никой не нарича САЩ и Великобритания нарушители и «Глобална заплаха»?!

Ако Западът е готов да признае грешките си, той е длъжен да се примири с това, че другите страни също имат собствени национални интереси, и да престане да съди Русия, завършва изданието.

Петя Паликрушева, FBR.bg

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024