ЗАБАВНО

Какво мисли Google за европейските народи? Новините за българите няма да ви харесат!

Какво мисли Google за европейските народи? Новините за българите няма да ви харесат!

stock-vector-europe-skyline-detailed-silhouette-vector-illustration-238249900

На 9 май, както добре ни е известно, отбелязaхме деня на Европа, празника на мира и единството.

В чест на този ден с малко помощ от страна на Google, италианското англоезично издание „Локал” е изготвило списък на най-големите стереотипи за гражданите на 9 от европейските страни.

Въпреки че функцията за автоматично допълване на търсената фраза в Google, не може да се нарече научен метод, тя дава добра представа за въпросите и представите на хората за европейците.

Авторите пишели в търсачката фрази като „Защо италианците са толкова…”, „Защо Италия..” и „Защо германците…” и оставяли Google да допълни най-често задаваните въпроси.

Вижте какво най-често питат или казват потребителите на Google за европейските страни.

Италианските момчета са толкова сладки

Италианският жребец е все още жив – поне що се отнася до осведомеността на потребителите на Google. Но истина ли е това или е просто мит? На какво основават хората това впечатление – на класическата красота на Ал Пачино или на италианския национален отбор по футбол? Какъвто и да е отговорът на този въпрос, италианските мъже определено привличат погледите на жените.

Италианските семейства са толкова сплотени

Няма спор, че членовете на повечето италиански семейства са много тясно обвързани, грижат се за възрастните хора до смъртта им, дават добър старт в живота на децата и междувременно се грижат да са добре нахранени.

Италианските ресторанти почиват в понеделник

Не е задължително. Много предпочитат да почиват в сряда или четвъртък. Но това е така, защото са отворени в неделя.

Защо Италия прилича на ботуш?

Този въпрос притеснява много потребители на Google. Един от тях отговаря, че това е така, защото италианките обожават ботуши. „Когато Италия е основана през 1961 г. (грешка – Италия е основана през 1861 г.) те решили да я изваят във формата на ботуш, защото италианките обичат да носят ботуши”. Интересна теория, неоспоримо. Друг казва: „На 7-я ден… Бог си почина и включи футболен мач, за да отдъхне”. Един италианец се включил в спора и написал, че Италия прилича на ботуш в следствие на естествени природни процеси.

Защо Италия е толкова бедна?

Икономиката на южна Италия е в лошо състояние от години и днес е по-зле от гръцката. Положението е съвсем различно от Рим нататък, но Италия определено не може да се нарече „бедна” страна. Всъщност, със своите конкурентноспособни индустрии като модата, колите и виното, Италия е една от най-богатите страни в света.

Какво казва Google за испанците?

Те са корумпирани

Това заключение не е толкова изненадващо след всичките скандали, които се случиха в страната. Дали е част от културата им и идеята за „enchufe”, или „ако почешеш гърба ми, аз ще почеша твоя”? Или по-скоро испанската корупция е следствие от липсата на прозрачност в управлението и тенденцията да се възползват от добрата ситуация?

Те са мързеливи

Да, според стария стереотип испанците обичат сиестата и не обичат работата – това е един от основните въпроси, задавани на Google. Съществува ли научно доказателство? Не, разбира се. Някои специалисти биха казали, че хората от по-топлите климатични пояси следват философията „Carpe diem” – живей за мига и, че Испания се обърнала към хедонизма след края на диктаторския режим в страната. Но скорошните проучвания всъщност предполагат, че испанците работят повече часове от останалите европейци.

Какво казва Google за австрийците?

Те всъщност са германци

Много от въпросите относно австрийците са свързани с тази тема. Страната има дълга и трудна история със своята югозападна съседка, но който и да има глупостта да попита някой австриец дали не са част от Германия, ще получи свиреп поглед или дори ще бъде замерен с шницел. Въпреки, че австрийският народ е по-малък от германския и между тях съществуват някои прилики, австрийците се гордеят със своя суверинитет.

Те са „глупави”

Определено не! Всъщност австрийците са дали няколко известни учени на света.

Какво казва Google за французите?

Те са нещастни

В това няма много съмнение. Много скорошни проучвания потвърдиха, че французите, въпреки че имат висок стандарт на живот и добро здравеопазване, са „в капана на безпокойството”. Процентът на самоубийствата в страната е много по-голям от средния за Европа.

Според един професор по икономика, това вероятно се дължи на строгата образователна система, която тласка французите към провал. Освен това те се чувстват изолирани, защото повечето французи не говорят чужди езици.

Те са слаби

Трябва да се отбележи, че някои французи все пак са по-пълни, особено извън Париж. Но безспорно Франция е европейската страна с най-нисък процент на затлъстели хора. Въпреки че Франция разполага с всякакви изтънчени десерти, сирена и други мазни храни, французите са умерени консуматори.

Какво казва Google за шведите?

Всички са руси

Това е най-често срещаният стереотип за шведите. Всъщност, много шведи (шведки) боядисват косата си руса.

Те са странни

Странни? Сериозно? Имате предвид  народът, който яде ферментирала (в смисъл гнила) риба, танцува около фалически символи, пеейки за малки жабки в нощта на лятното слънцестоене и празнува Коледа на 24 декември? Е, вероятно зависи от перспективата.

Какво казва Google за датчаните?

Те са щастливи

Това определено не е изненадващо, ако се има предвид, че през последните години Дания винаги е в челните позиции във всички класации и проучвания относно щастливите хора в Европа и по света. Вероятно причината е щедрата социална система на страната, балансът между работата и живота или пък съвкупността между всичко това? Трудно е да се каже със сигурност, но определено не е заради времето.

Те са дружелюбни

Е, по-скоро не сме съгласни с това твърдение. Особено, когато постоянно те игнорират в обществения транспорт, в магазина или докато оставяте детето си на училище. Но повечето датчани биха отговорили, че просто уважават личното пространство на хората.

Какво казва Google за германците?

Те са богати

Не е тайна, че германската икономика е най-голямата в Европа. Но що се отнася до населението, по съотношението спрямо БВП е едва на 9 място от останалите 28 страни членки на ЕС. Което означава, че заможните германци всъщност не са много.

Те са могъщи

Съвременният статут на Германия като икономическата тежка артилерия на Европа я поставят в по-влиятелна позиция в ЕС отпреди. Вероятно хората възприемат германците по този начин, защото страната не се огъна по време на кризата.

Какво казва Google за Швейцария?

Те са толкова процъфтяващо заможни

Учените дълго се опитват да отговорят на въпроса кои са основните причини за процъфтяването на Швейцария. Вероятно качеството на сектора с услугите. Но, разбира се и това, че двете световни войни не разпиляват страната на парченца.

… и здрави

Е, светът определено е прав. Швейцарците са едни от най-здравите хора на света и тези с най-дълга продължителност на живота. Вероятно това се дължи на това, че по качеството на здравните грижи и достъпа до здравеопазване страната заема второ място в света, а по качество на водата е на първо.

Какво мисли Google за Норвегия?

Те са толкова щастливи

Норвежците очевидно са много щастливи и вероятно това се дължи на благосъстоянието и безопасността в Норвегия, както и на красивите пейзажи. И всяка година си имат снежна Коледа, или поне сняг през зимата. И когато пътуват в чужбина те са зашеметени от евтината цена на бирата или кафето.

Какво мисли Google за Великобритания

Е, резултатите от търсачката не бяха еднозначни. Сред най-често срещаните въпроси са защо те са толкова груби и защо са толкова любезни. А също и „Защо британците са изпълнени със скръб и отчаяние”.

И накрая, какво мисли Google за България?

Вероятно се чудите кои са най-често задаваните въпроси в Google относно българите и България? Е, за съжаление новините не са добри. Четирите най-често въвеждани въпроси са защо българите са глупави, защо кимат одобрително, когато искат да кажат „не”, защо мразят сърбите и защо емигрират във Великобритания. Друг интересен въпрос, който се появява, е защо българите са толкова тъмни (за съжаление в Европа под „българи“ разбират предимно цигани).Определено картинката не е лицеприятна, но стериотип или не – вие сами трябва да прецените. 

Източник: FBR.bg

http://www.fbr.bg/read.php?n=58174

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023