Политика

Лобист на частни корпоративни интереси на път да бъде опраскан!

Лобист на частни корпоративни интереси на път да бъде опраскан!

гамизовzx620y348_2020723

„Енергийният експерт“ Стефан Гамизов призна без да иска в социалните мрежи, че е в конфликт на интереси. Признанието му идва от факта, че той, заедно с „неговата компания“ от пет години разработва проект за подобряване работата на АЕЦ „Козлодуй“. Неговата компания пък работи съвместно с японската „Тошиба“, за където наскоро пътува тайнствена правителствена делегация.

В самата делегация участва именно експерта Гамизов, а единствено депутата от АБВ Румен Петков се осмели да попита за какво е ходила тази енергийна делегация в Япония, че пък е имала и спирка в Сингапур. Според информацията освен държавни експерти Гамизов е водил на крака при „Тошиба“ зам.-министър на енергетиката и член на борда на Българския енергиен холдинг.
В момента Гамизов е единствено външен експерт на лидера от Патриотичния фронт Валери Симеонов и участва в Подкомисията за наблюдение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Тази комисия обаче рядко има нещо общо с инвестициите на АЕЦ „Козлодуй“.

гамизов1463738280-77

Незнайно защо обаче самият Гамизов продължава очевидно да се опитва да работи проекти в ядрената сфера у нас, твърдо убеден, че с предлаганата от него технология може да направи АЕЦ „Козлодуй“ по-ефективна. До момента обаче не се е намерил никой от централата, който да потвърди тезата му.

В същото време енергийното министерство продължава да мълчи за мистериозната визита на експертите в Япония. Вече два месеца ведомството на Теменужка Петкова отказва да отговори на питания по темата.

Подобни експерти със съмнителна репутация и осъждани от съда едва ли могат да бъдат от полза на българския парламент. Именно заради това може би е време опраскването.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/413791

 

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024