Политика

„Патриотите“ свалиха гарда! Поредното им „напускане на коалицията“ пак се отлага!

„Патриотите“ свалиха гарда! Поредното им „напускане на коалицията“ пак се отлага!

патриоти811-158439-1_wide

ДПС и партията на Местан може да празнуват и черпят! По всичко изглежда, че върнатите от Плевнелиев текстове в тяхна полза ще минат в парламента, след като днес се разбра, че основните инатлии от Патриотичния фронт са склонни на компромиси.   Съпредседателите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов заявиха, че са „за стабилно и силно правителство и суверенитет на България.“

Симеонов смята, че днешните разговори били наложителни. ПФ не бил склонен да гласува за приемането на ветото, изтъкна на брифинг той. Патриотите обаче чули разумни предложения от РБ и ГЕРБ днес. След обсъждания били склонни да влязат в нова законодателна инициатива за изборните правила, но настояват за защита на националната сигурност. До вчера бяха твърдо против ветото и дори нарекоха Плевнелиев опасен за националната сигурност, политически травестит и прочие квалификации.

Освен Борисов в парламента бяха и министърката на вътрешните работи Румяна Бъчварова и Цветан Цветанов, както и представители на останалите партии. Първото, което стана ясно е, че за сега няма да има предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ и зам.-председател на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

„ГЕРБ винаги е била за вариант всеки да бъде чут. Ние сме за максимална прозрачност. Гарант сме всеки да може да гласува“, похвали се Бойко Борисов.

Спорещите страни имат две седмици срок, ако успеят да сближат позициите си. Ветото на президента е разпределено от днес по комисии и депутатите имат 15 дни да дебатират по спорните текстове. Пазарлъците продължават, изглежда с предизвестен краен победител.

„Ние сме против ветото на президента  и ще се опитаме да убедим колегите от ГЕРБ в нашите аргументи“, заявиха от ВМРО. Проблемът е, че в ГЕРБ не са склонни да отхвълрят ветото, заради неудобството, че трябва да се въпротивят на президента, когото те са посочили и са избрали на този пост. „Ако не се разберем обаче, няма да играем заедно“, подчерта Красимир Каракачанов, който също до вчера плашеше с категорично напускане на коалицията, ако ветото мине в пленарна зала.

Източник: Епицентър, Bnews

http://www.bnews.bg/article/208558

 

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024