Политика

Плевнелиев ще смени Кристалина като комисар! Тя ще се пробва за президент или премиер!

Плевнелиев ще смени Кристалина като комисар! Тя ще се пробва за президент или премиер!

8599464cec5e929360111448ed79588691bbc0fa

Оттеглянето на Росен Плевнелиев от борбата за втори президентски мандат най-после прекрати агонията му. Това обяви пред Нова телевизия Андрей Райчев. Той окачестви мандата на държавния глава като пълен провал. „Той не само показа, че не е подготвен за политиката, но ни скара и с Русия“, коментира още Райчев.
„Плевнелиев е добър човек, но не ставаше за политик. Затова е добре, че сложи край на агонията и обяви, че няма да се кандидатира за втори последователен мандат. Накрая политиката му стигна до пълен фалит, никой от политическите сили не му обръща внимание, само го използваха като кукла, както Радан Кънев”, смята социологът.
Райчев обяви също така, че Плевнелиев е влязал в пазарлък с Лютви Местан срещу подкрепа за втори мандат.
„Той се надяваше Лютви Местан да го подкрепи на изборите като лидер на ДПС, това е търговия, която не бива да съществува у нас”, анализира социологът.
Според Райчев в момента се търси активно пост на Плевнелиев в Брюксел. Най-вероятно той ще бъде пратен на мястото на еврокомисаря Кристалина Георгиева, а за нея ще се търси друга позиция, вече в София. Възможно е Борисов да й предложи премиерски или вицепремиерски пост, прогнозира Райчев.

Твърде вероятно е обаче да бъде и кандидатът на ГЕРБ за президентския пост, ако самият Борисов не се запъти натам. Въпреки че към момента Георгиева отрича, че ще се кандидатира, все пак дава уклончиви отговори, че „кяла да мисли“, ако й предложат.
Райчев бе категоричен, че работата на президента е не да разделя, а да обединява българите и това му е основната грешка. „Той се надяваше Лютви Местан да го подкрепи на изборите като лидер на ДПС, това е търговия, която не бива да съществува у нас”, анализира социологът.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Andrey-Raychev-Plevneliev-shte-stane-komisar-na-myastoto-na-Kristalina-Georgieva-/101624/2/0

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024