Политика

Посланикът на САЩ: Очаквайте сериозно увеличение на нашите военни в България!

Посланикът на САЩ: Очаквайте сериозно увеличение на нашите военни в България!

рубин 768x432

Въвличането на България във военните планове на Вашингтон като плацдарм срещу Русия и повишаване на вражеската ни роля в гоеполитическото противопоставяне с нея, върви по план и на пълни обороти. Отпадането на един от проводниците на тази ястребова политика – Росен Плевнелиев  от „играта“ занапред, не е успокояващо, защото у нас всички управници действат по свирката на САЩ и получават нареждания от посолството на ул. „Козяк“. Това се разбра и днес. 

Следващата година очакваме сериозно увеличение не само на броя на обученията и ученията, но и увеличаване на броя на звената и екипите от НАТО и други разквартирувани формирования тук в България, защото се планира увеличение на силите разположени по Черноморието не само по линия на САЩ, но по линия на Румъния и НАТО. Така, че да – ще има увеличаване на броя на военните сили, особено на нашите морски тюлени. Това заяви американският посланик Ерик Рубин, предаде БГНЕС.

По думите му, вече са реализирани успешно редица съвместни тренировки и учения между България и САЩ, и между България и НАТО. „Знам, че това е изключително важен напредък съвместно с подкрепата на НАТО разбира се, защото Черно море ще бъде предизвикателство в бъдеще, а България и Румъния са част от този регион”, каза той.

САЩ искали да помогнат на България, за да повиши качеството на съществуващото военно оборудване, а също така и в работата по приобщаването на малцинствата…. Нищо че тази помощ става по нареждане и посредством втора ръка техника, а за малцинствата е ясно – планът за наводняване на Европа с мигранти е сигурно доказателство.

Българското правителство си сътрудничи добре със САЩ, отбеляза Ерик Рубин. „Вашето правителство може да се гордее с постиженията си в редица области – успява да се справя добре с икономическия ръст и с преките чужди инвестиции, а също така с прииждащите бежанци по границите на България, както и с конфликтите, които назряват, т.е. да предприема мерки в очакване на конфликтите, които назряват на Изток и на Запад”, каза той.

Ерик Рубин заяви, че не е лесно когато едновременно има толкова много различни по естество кризи и призна, че има проблеми, които не са били до момента разрешени, но смята, че амбицията за реформа все още е много силна. „Знаем, че стремежът е за постигането на прозрачност, за реформа в съдебната система, за да може да се защитят инвестициите по един изключително прозрачен начин“, заяви той.

БГНЕС

http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4432042/

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024