Политика

Радан и Слави заедно на избори! Вече подписали „декларация за съюзничество“!

Радан и Слави заедно на избори! Вече подписали „декларация за съюзничество“!

слави07a9925684dc3f777f60c950ef6d0957

Неочаквана сглобка между медиите и политиката се кани да разтърси България в следващите месеци до предстоящите президентски избори. Лидерът на ДСБ Радан Кънев и Слави Трифонов вече са подписали декларация за съюзничество, което може да прерасне и в коалиция до вота, твърди сайтът „Всеки ден“. Двамата са непрекъснато заедно и вече обикалят страната, за да градят структури и да събират електорат.

Всичко започнало преди Великден, когато Кънев, току-що кацнал на родна земя след един от последните си турове из Европа, уж за срещи с нашенци в странство, получил телефонно позвъняване от хората на Трифонов. По наша информация двамата се срещнали и дори уточнили как точно да процедират, при това тайно, в следващите месеци. Става въпрос за десант не само в големите градове, където ДСБ имат структури, а за малките населени места, където пък феновете на Дългия са многобройни.

Перфектната буря се завихря и с връзките на хората около вицепремиерa Меглена Кунева, които доста прикрито от нея, продължават да поддържат доста топли отношения с екипа на Трифонов. В последните дни дори се твърди, че част от екипа на Мадам „Йес“ всъщност стои зад доброто оформление на въпросите от задаващия се референдум за промяна на политическата система, иницииран от Слави. Това са бивши функционери от ДСБ, които преди няколко години се прехвърлиха в партията на Кунева „Движение България на гражданите“, но които сега отново симпатизират на Радан. Тъкмо същите бяха и основни поддръжници в инициативния комитет за издигането на бившата еврокомисарка за държавен глава преди 5 години. Днес, макар Трифонов и Кунева да са охладнели един към друг, екипите им изглеждат по-сплотени от когато и да било.

Неслучайно пък хората на учиндолския телевизионер канят на средно всеки 3 месеца именно ДСБ лидера за гост в „Шоуто на Слави“, като премерено това се случва винаги при важни събития за страната или рокади в политиката. Последният пример е от края на април, когато Кънев отново бе интервюиран на кожения диван по темата за изборния закон. На всичкото отгоре прави впечатление, че ако преди години Трифонов открито критикуваше в предаването си кръга около олигарха Иво Прокопиев и близък приятел на президента Росен Плевнелиев – „Капитал“, то сега това не се случва. Колаборацията между Радан и Слави не е неочаквана и предвид евентуалното кандидатиране на Плевнелиев за втори мандат от ГЕРБ, или пък издигането му от инициативен комитет.

В същото време из тъмносините редици все по-често се чуват слухове, че е възможно дори Трифонов и Кънев да са новата двойка, готвеща се за щурм на „Дондуков“ 2.

Източник: Всеки ден

http://www.vsekiden.com/197481

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024