Политика

След мен и потоп! Хаосът, който ще настъпи ако ме свалите, ще бъде страховит!

След мен и потоп! Хаосът, който ще настъпи ако ме свалите, ще бъде страховит!

боре0229021001454500582_534011_600x458

Защо едни хора мислят , че след тях и потоп? Нима няма и други ? Досега нищо не е направено, така  че с тях и без тях – все тая. Пък накрая народът ще решава пак…

„Продължавам да настоявам, виждайки какво става в света, на всички да им е мила държавата. Хаосът, който ще настане ще бъде страховит”, предупреди днес пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. Думите му бяха очевидно насочени към опитите да се разцепи управляващото мнозинство и да се тръгне на  предсрочни избори.

Явно Борисов наистина вярва, че в България ще настане хаос, ако той не е във властта. Да, защото пак ще плаща на протестиращи да клатят следващото правителство, ако в него не влиза едноличната му партийка, както стори с правителството на Орешарски. Така че хаосът ще бъде породен от самия Борисов. А той вече доказа, че е голям майстор по плашене на гаргите.

Той коментира и вчерашното решение на парламента за провеждане на референдума, иницииран от Слави Трифонов.

„Това, което и вчера Народното събрание прие, особено единият от въпросите е не 100, а 1000 процента противоконституционен. Има решение на Конституционния съд от 2003 г. Няма как да стане от обикновено Народно събрание. Но подведени по популизма всички гласуват и дано в един момент политическата класа действително разбере, че е изпратена тук, за да взима по някой път непопулярни и тежки решения, но да се опази държавата”, посочи Борисов.

После отчете, че в Съвета на Европа е приета помощ от 1,8 млрд. евро за Африка и 6 млрд. за Турция, а в същото време тези средства ги няма в бюджета на Европейската комисия.

„Затова единственото място поне, според мен, откъдето могат да се съберат пари, като се режат кохезионни фондове или когато се търсят големи корекции по действащите програми, за да останат парите в бюджета. Така си ги представям и мисля, че в голяма степен съм прав. Така че Дончев отговаря за това. Освен това съм го натоварил да се занимава и с енергетиката за всички преговори за газ, петрол. След няколко дни трябва да е в Солун”, уточни премиерът.

„Ако не ме лъже паметта, мисля, че в сряда в Брюксел ще ходят вътрешният министър, правосъдният министър, главният прокурор, за да отбележат какво е направено сега и следващите стъпки, за да ги съгласуваме предварително и да знаем, че действително това е правилната посока”, допълни Борисов.

Започна обратното броене – сега парламентът ще направи всичко , за да досъсипе България- така ще опита да ни докаже , че без него / неговите кражби / , не можем.

Източник: Vesti.bg

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-haosyt-kojto-shte-nastane-shte-byde-strahovit-6053710

 

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024