СВЯТ

Хит в мрежата! Вижте как в Казахстан разгонват майдана на Сорос! (видео)

Хит в мрежата! Вижте как в Казахстан разгонват майдана на Сорос! (видео)

кадзахgetImage

В Казахстан бързо приключиха с опитите за преврат, организиран от хората на Сорос. Ето как в азиатската държава законните власти бранят независимостта и суверенитета на държавата, въпреки познатите прийоми, с които САЩ организират „мирни“ цветни революции и облъчват населението с евроатлантически глупости.

Да припомним:

Правоохранителните органи на Казахстан спряха дейността на радикалната групировка „Абырой“ , която призова жителите на Западен Казахстан на 21 май да се вдигнат на привидно спокоен, но нерегистриран и непозволен митинг, насочен срещу поземлената реформа.

Провокативният план е бил съгласуван със Съединените американски щати. На митинга хората са приканвани под доброжелателни лозунги през социалните мрежи. В същото време са били планирани няколко провокации от радикалите, за да се създаде напрежение в обществото и да то да се развие и прерастне в една въоръжена съпротива и последващ преврат.

От изготвен от властите протокол става ясно, че в „офиса на Абырой“ са били намерени всякакви свързани с целта инструменти: алкохол, наркотици, оръжия и пропагандни материали. Нещо подобно вече се случи в края на 2013 г., когато се подготвяше Майдана в Украйна – на неселението е раздаван „майданен чай“ и пропагандни материали, благодарение на американските куратори, които ги бяха доставили в големи количества.

Властите в Казахстан обаче са успели навреме да пресекат провокативните дейности , а лидерите от „Abyroya“ са задържани до изясняване на обстоятелствата. За укрепване на работата в областта на правоприлагането е затегнат и контрола в социални мрежи в страната, които временно са станали обект на блокиране, защото благодарение на тях саботьори координират взаимодействие между метежниците.
Източник: Rusvesna.su

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024