ОБЩЕСТВО

Челен опит! Кръчмари откраднаха страницата на Министерски съвет във фейсбук!

Челен опит! Кръчмари откраднаха страницата на Министерски съвет във фейсбук!

MS

Находчиви съдържатели на кръчма успяха да си „присвоят“ страницата на Министерския съвет във Фейсбук. Те са съумели да я слеят със своята, която е посветена на едноименния им развлекателен комплекс. Резултатът е, че освен, че по този начин са спечелили близо 1000 последователи, тарикатите са променили на практика и работното място на премиера Бойко Борисов, пише „Монитор“.
При кликване върху посочената от самия него месторабота – „Министерски съвет“, от личния му профил потребителите до преди броени часове биваха пренасочвани към страницата, в която пише, че „Министерски съвет“ всъщност се намира на улица „Галичица“ 37 в столичния квартал „Лозенец“. Както и че е място за релакс и забавления с кръчма и глезотии за поддържане на добра фигура и визия.

Вместо на сградата на „Дондуков“ 1 пък в нея са публикувани куп снимки на комплекса, който разполага с ресторант бар, ВИП зала, фитнес клуб, масажисти и дори сауна и солариум. На началната страница е обявен и ценоразписът на фитнеса, на който без да подозира Борисов вероятно е давал рамо за по-голяма посещаемост.

От МС реагираха мигновено и премахнаха препратката от профила на премиера. От там обясниха, че пресслужбата на „Дондуков“ 1 не поддържа официална страница на институцията. След създаването на профила на Борисов, някой направил такава на МС и започнал да публикува информация за събитията на премиера. Поради съвпадението на наименованието „Министерски съвет“ тя се „вързала“ автоматично към профила на министър-председателя, създавайки линк към себе си от посочената от екипа му месторабота. А по-късно била слята с кръчмарската страница. Любопитен е и фактът, че от мобилен телефон не се зарежда „обновената“ версия, а предишната, на чиято главна страница се извисява сградата на МС.

Иначе вследствие на „хакерската“ врътка фенове на комплекса в „Лозенец“ са се оказали без да знаят и редица политици, харесали някога институционалната страница, сред които зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Фейсбук страницата на находчивите кръчмари на практика е погълнала изцяло тази на кабинета. Вместо прессъобщения от „Дондуков“ 1, са поместени фотоси и видеоклипове от партита и реклами на салати. Както и между впрочем пост с ругатня по адрес на заместника на премиера в ГЕРБ Цветан Цветанов. Вместо Борисов пък, като шеф на „Министерския съвет“ е посочен управителят Емил Халваджийски.

Прави впечатление също така, че администраторите са споделили на страницата редица публикации на потребителя Кемил Рамадан Кемал. Както и негова визитка, в която е описан като бизнесмен, който има вилни селища, автокъщи и автомивки, а за капак е и „най-големият производител на пъстърви в Европа“. Нещо повече твърди се, че Кемал се познавал лично с Рамзан Кадиров, шейха на Дубай – Мохамед и собственика на Манчестър сити – шейх Мансур, който го упълномощил да бъде представител на най-богатия фонд в света. Освен това той бил в „близки отношения и с най-богатия руснак – Алишер Османов“, както и с Ринат Ахмедов и редица други милиардери.

От хвалебствията личи, че именно въпросният предприемач, който очевидно има и политически амбиции, след като е обявил, че е зам.-шеф на партия БНО и умува дали да се кандидатира за президент, е собственик и на комплекса в „Лозенец“.

http://www.monitor.bg/

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024