ОБЩЕСТВО

Чутовен гаф в храма! Нечия „умна глава“ от протокола на Плевнелиев поднесе изненада…

Чутовен гаф в храма! Нечия „умна глава“ от протокола на Плевнелиев поднесе изненада…

20160501.ifuztjkwfa

Пълна излагация. Кощунство. Който измисли тази гавра с канона трябва да бъде разпнат като Христос. Много станаха простаците в тази държава, избухнаха форумите!

Чутовен гаф или нечия безкрайно неумстена приумица сътвориха грозна сцена пред катедралния храм „Св.Александър Невски“ в София тази нощ. Самото присъствие на президента Росен Плевнелиев до духовния водач на българите-християни по време на пасхалната служба в храма, буквално рамо до рамо, се случва за първи път, откакто България избира президент – от 1992 година, коментира „Флагман“. Плевнелиев, заедно с двама гардове, стоеше плътно отдясно на патриарх Неофит и се впусна пръв да вземе от Благодатния огън, когато Отецът го изнесе от олтара. В най-сакралния момент Плевнелиев застана с гръб към насъбралите се в храма миряни  и разговаря близо минута с патриарха. А после вървя плътно до него, помагайки му с изнасянето на огъня на площада пред храма.

Отвън трябваше да бъде прочетена празнична молитва за възкръсналия Христос. Докато целият площад бе притихнал, слушайки проповедта на патриарха, се разснесоха изстрели от оръжие, които стресираха групата духовници. Пукотевицата премина в празнична заря, а заедно с нея гвардейския духов оркестър засвири тържествен военен марш, характерен за официалните вечерни проверки при честване на Национални празници.

Забеляза се силен смутен от рязкото прекъсване на литургията. Коментаторът на БНТ успя само да каже, че може би това е ново виждане на Светия синод.

Зарята бе твърде кратка, след което силно стресираният немощен патриарх Неофит продължи литургията. Подобен тип сцена не може да бъде сътворен от висшето духовенство – в пълен разрез на канона, вероятно, нечия „умна глава“ от Протокола на президента е решила да поднесе изненадата.

В заключение Флагман.бг отбелязва, че подобен тип сцена не може да бъде сътворен от висшето духовенство – в пълен разрез на канона, но не е изключено нечия „умна глава“ от Протокола на президента да е решила да поднесе изненадата.

Източник: Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/409033

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024