СВЯТ

Швейцарско село предпочете да плати глоба, но забрани всякакви бежанци и мигранти!

Швейцарско село предпочете да плати глоба, но забрани всякакви бежанци и мигранти!

1464460581-swed

Едно от най-богатите села в Европа реши да забрани достъпа на бежанци и да си плати глобата за това, която се равнява на близо 300 000 щатски долара. Страхът на жителите на курорта Обервил-Лиели в Швейцария, че жените и децата им могат да бъдат застрашени от сексуално насилие, надделя над икономическата пресметливост, съобщава „Дейли Мейл”.

В курортното селище Обервил-Лиели, което е с население от 2200 души, живеят 300 милионери. Жителите му единодушно решиха да отхвърлят наложената от правителството квота за прием на имигранти и да си платят финансовата санкция.

Някои от най-богатите местни дори предложили сами да платят сметката за това, че са отказали да приютят бежанци.

„Не ги искаме тук, толкова е просто. Работили сме усърдно през целия си живот и искаме това прекрасно селце да не бъде съсипано. Не сме подходящи да приемаме бежанци. Те няма да се впишат тук”, заяви човек от селото.

Селата-близнаци Обервил и Лиели действително са много живописни, като илюстрация на кутия с шоколадови бонбони. Те предлагат зашеметяваща гледка към покритите със сняг Алпи и са обградени от безкрайна зеленина и спокойствие. Пътищата са перфектни, дворовете на къщите са отлично поддържани, цари ред и тишина и, въпреки че Цюрих е едва на 10 мили, има учудващо слабо движение.

Въпреки че не е в ЕС, Швейцария пое ангажимент да участва в настаняването на имигрантите, бягащи към Европа заради нашествието на „Ислямска държава” и войната в Сирия.

Швейцария е известна с това, че в нея постоянно се провеждат референдуми – от национални до съвсем ниско местно ниво. Гражданите на страната са питани по всякакви въпроси и имат висока култура на вземане на решения чрез пряка демокрация.

ОТ КОМЕНТАРИТЕ:

Сорос, Амнести, Хюмън Уотч да търчат веднага да агитират милионерите, че имат нужда да им обогатят генофонда 100-на сирийски жребеца? smile емотикон А от американското посолство да им наложат санкции – персонална забрана за пътуване и получаване на визи, забрана за получаване на социални помощи, забрана да купуват имоти в САЩ…ама май само ще им накривят шоколадите на тия?

В това село живеят умни хора, които не вярват на глупостите на Меркел и на такива като нея!
Респект!

Браво на швейцарските селяни! А българските селяни – милионери защо не постъпят като тях? Нали щяхме да сме Швейцария на Балканите?

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/415662

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024