Политика

,,Българинът“ Емил Джасим изпълзя зад 2,6 млн.лв от фондация ,,Америка за България“!

,,Българинът“ Емил Джасим изпълзя зад 2,6 млн.лв от фондация ,,Америка за България“!

jass-300x300

Това е скандално известния и изгонен от НГДЕК Емил Джасим.  Джасим е бивш учител от НГДЕК, но е напуснал след скандали. Сега се подвизава като програмен директор на Център за образователни инициaтиви. Джасим е известен с отричането на баташкото клане , както и с репликата ,, ,,Вие българите трябва да свикнете че сте просто един от многото етноси, които живеят тук“, припомня сайтът Ovarna.bg.

Кой  обаче стои зад Център за образователни инициaтиви /чийто програмен директор е г-н Джасим/ и как въпросната организация се финансира и от кого. Отговорът го дава самия Джасим:

Emil Jassim
,,Докато пратени от Путин руски ветерани обучават „доброволците“ в български паравоенни организации, Фондация „Америка за България“ (America for Bulgaria) даде вчера 2,6 млн. лв. за финансиране на проекти на 23 училища за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Всеки е свободен да си направи изводите сам, доколкото му позволява интелектуалният капацитет.“

И така, парите на Америка за промиване на мозъци са добре дошли. Помощта за личната сигурност на гражданите е лоша обаче, защото според ,,българина“ със странно арабско име и  цитати на корана на профила си, идва от ,,тъмна Русия“!

Всъщност, доказателства за руска помощ под формата на ,,ветерани“ в България няма. Но пък има доларови директиви , които Джасим трябва да изпълнява…нали за това му се плаща все пак. А и явн0 сигурността по границата му е болна тема, нали именно там спират съмнителни индивиди с арабски имена, без документи , всичките твърдящи , че бягат от Сирия. Исляма трябва да влиза спокойно в Европа,необезпокоявано и безпроблемно. Без значение, колко от ,,мигрантите“ са готови да станат на фоерверки в препълнен европейски площад, с викове ,,Аллах акбар“.

Помощ от Русия под каквато и да е форма е лоша/според индивида с арабско име/, но пък виж, парите не миришат , особено ако са в доларови банкноти. Апропо г-н Джасим, може би не сте информиран, но в България има няколко бази на НАТО, населени основно с американски военнослужещи.

Кому е нужно това промиване на мозъци на българите. Кому е нужно в това противопоставяне на Русия и Америка, да бъдат въвличани и българите? Тук ще цитираме индивида Джасим: ,,Всеки е свободен да си направи изводите сам, доколкото му позволява интелектуалният капацитет.“

Джасим е известен с отричането на баташкото клане , както и с репликата ,, ,,Вие българите трябва да свикнете че сте просто един от многото етноси, които живеят тук“

jass-v-jamiqta1-300x300Нека обаче видим какво казва човекът, позволил си да провежда уроци по история в ..джамия, на деня в който почитаме паметта на Апостола.

,,“Обесването на Васил Левски“ на Ботев е със сигурност издадено повече от две години след смъртта на Левски в края на 1875 година, когато така нареченото Старозагорско въстание, в което участват 16 души цифром и словом, се проваля.“

За сведение на Джасим, въстанието е много масово в селата около Стара Загора[1]. Над 800 души участват в образуваните 6 големи селски чети. Някои от четите пристигат в околностите на Стара Загора в очакване да се присъединят към въстаниците от града. Водят се тежки сражения около селата Обручище, Самуилово и Елхово. Четите на Руси Бакърджията (100-120 души) и на Стефан Чифутов (105 души), водят сражения с турците в околностите на село Елхово. Едновременно с това въстание в Шуменско иРусенско (Червеноводска въстаническа чета) действат 2 малки чети, Но за ,,историка“ Джасим, фактите не са от значение.

От същото интервю научаваме и че : ,,Българите преди 1944 година, дори в 19 век по време на турската власт, са супер инициативни.  Но който е бил инициативен и в добри отношения с турската власт, е можел да има един пазар от Дунава до Йемен.“

От това разбираме, че турската власт е правила всичко за благоденствието на българите, дори им е осигурявала огромен пазар. Нека припомним на Джасим, че до 18 век от Дунава до Йемен са съществували и пазари на роби, на които са продавани християни.

Джасим обаче продължава с новата незнайно от кого платена и незнайно на кого удобна версия на историята.:

,,Защото статистически, ако видим как се развива Априлското въстание, то се случва от една шепа хора, останалите са си траели, една част ги  е било страх, разбирам ги, други са имали интереси, и тях ги разбирам“

Той разбира , но ние не разбираме как може толкова нагло да се подменя историята. Фактите обаче говорят друго. ,,Шепата хора “ според историците са десетки хиляди –

Според исторически сведения жертвите на турската армия са около 70 000 души.

Още преди края на въстанието руският консул в Одрин Алексей Церетелевсмята, че са разрушени около 200 села с общо население повече от 75 000 души[6]. Според историка Николай Овчаров загиналите са повече от 30 000 души.

,,Историка“ Емил Джасим не се свени да нарича в същото това интервю зверството в Батак-хуманитарна катастрофа причинена от забележете ,,прекомерна сила“ приложена от турската войска.

Не господин Джасим, Батак е безумно жестоко клане на жени и деца, не е ,,хуманитарна катастрофа“ а безумно зверство извършено със съдействието на прехвалената от вас турска власт. Батак е символ на една епоха на робство и насилие, и Батак ще се помни въпреки опитите ви.

Но пък, вече е ясно кои и колко плаща на изгонения от НГДЕК ,,учител“ да говори и да учи децата ни на това-,,Америка за България“! Плаща милиони. Честито българи. Парите не миришат. Отворете границите за ,,арабските братя“ на Джасим. Забравете жертвите във влака на гара Бунов/жени и деца/, забравете бомбата на летище Сарафово. Отворете границата, домовете и сърцата си със слабата надежда, че следващата бомба няма да засегне вас или ваши близки. Така повелява добре платения от ,,Америка за България “ г-н Джасим.

jass-300x300

djasim

Ovarna.bg

http://ovarna.bg/ot-upor/bulgarinut-emil-djasim-izpulzya-zad-2-6-mln-lv-ot-fondaciya-amerika-za-bulgariya/

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024