Важно

Готови за сухопътна операция! Пращаме 400 военни в Румъния да вардят тила на НАТО!

Готови за сухопътна операция! Пращаме 400 военни в Румъния да вардят тила на НАТО!

 nikolai_nenchev_bul_0
До сега нещата се крепяха как да е , но сега тези нещастници, во главе с върховния и външния, се опитват да ни вкарат в голяма беля!
България е готова да участва в сухопътна бригада на НАТО в Румъния с около 400 войници, каза в Брюксел министър Николай Ненчев, цитиран от БНР.

НАТО възнамерява да разположи многонационална бригада в Румъния заедно с батальоните на Алианса в балтийските държави и Полша, заяви на срещата на организацията в Брюксел генералният секретар Йенс Столтенберг.

Окончателното решение за това трябва да бъде прието на форума във Варшава в началото на юли.

България е готова да участва с 400 войници сухопътна бригада на НАТО на територията на Румъния, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

В рамките на срещата на министрите на отбраната на Алианса в Брюксел той проведе разговор с румънския си колега Михнеа Моток.

Ненчев каза, че са обсъдили въпроси, свързани със сигурността на Югоизточна Европа, включително и разполагането на една рота на територията на Румъния.

„Към момента евентуално ние бихме могли да участваме с приблизително около 400 човека в обучение и общи тренировки на ротационен принцип. Ние се убедихме заедно с румънския колега, че е необходимо по-осезаемо присъствие от страна на НАТО в региона на Черно море“, коментира българският военен министър.

Имаме обща концепция и вероятно ще поставим този въпрос на срещата на върха във Варшава съвместно, добави Ненчев.

Вчера Столтенберг каза, че Естония, Латвия, Литва и Полша – четирите страни от НАТО, които се чувстват най-силно застрашени от Русия, ще получат подкрепление от по един „силен многонационален батальон„.

Същевременно Йенс Столтенберг подчерта, че НАТО не търси конфронтация с Русия и целта е изграждането на по-конструктивни отношения, поради което ще бъдат оставени отворени каналите за политически диалог с Москва.

ФОРУМИТЕ ПОЧЕРВЕНЯХА ОТ ВЪЗМУЩЕНИЕ:
Имам чувството,че са заразени от „луда крава“-Президент,външен и вътрешен министри…;Ясно е,че с приказките за „заплаха от Русия“ се наливат големи пари в определени джобове/лобита!
Иначе,нашата е като „видяла жабата,че подковават коня и…“.
Явно прагматично и национално отговорно мислене е голям дефицит.
Жокер: помнете и вижте кой от изброените по-горе,къде ще се озове след няколко години!!!ще паднат едни „лекции“за „евроатлантическите“ ценности.
Явно съвременни „еничери“ са захапали здраво „вимето“…
Обръчът се затяга:
– Разполагат се войски и ракети в съседни държави – Румъния, Полша, Литва, Латвия, Естония
– Създаде се хаос в Грузия и Украйна, което позволява тези две държави да се превърнат в успешно средство за провокация срещу Русия (на цената на хиляди човешки живота, разбира се)
– Опитва се почвата да се създаде подобен хаос и в Молдова и Казахстан, като ако се направи успешен „Майдан“ в Казахстан ударът срещу Русия ще бъде съкрушителен
– Източно-европейските държави и техните марионетни лидери се принуждават да купуват оръжие и да се превъоръжават, като същевременно реални опасности като преимате на бежанци се омаловажават
– Всичко това съчетано с отлично организирана пропаганда в стил „Гьобелс++“И накрая се обвинява Русия, че „дрънка оръжия“…

Dir.bg

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022