Политика

Задава се ново яко плюене срещу Русия! Порошенко идва у нас по покана на Плевнелиев!

Задава се ново яко плюене срещу Русия! Порошенко идва у нас по покана на Плевнелиев!

9fccb80d4d96688ae3c32e11b91fe4ca

Задава се ново яко плюене срещу Русия в края на идната седмица.

Украинският президент Петро Порошенко ще пристигне в България на първо официално посещение. Визитата му е предвидена за 30 юни, твърдят правителствени източници на вестник „Сега“. Порошенко идва по покана на българския си колега Росен Плевнелиев.

През последните месеци двамата се срещаха няколко пъти. Последната им среща беше през март в Киев. Тогава държавната ни глава бе удостоена с наградата „Личност на годината – 2015″ за приноса му за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност.

По време на разговора между двамата Плевнелиев заяви, че реализацията на европейската перспектива на страната ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. Той потвърди пред Порошенко подкрепата ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

„България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна“, посочи тагава Плевнелиев, цитиран от пресцентъра на президентството.

Президентът, когото никой у нас не зачита като такъв, се гушна с Прошенко и бодро заяви, че Крим винаги е бил на Украйна и че България ще направи всичко възможно да помогне на украинската държава да си върне полуострова. 

„България никога няма да признае Крим за руски, не признава резултатите от референдума  и ще се бори рамо до рамо с украинските братя да си го върнат“, заяви той. Как, с какво и защо ще се борим, обаче не стана ясно.

Освен това Плевнелиев се удари в гърдите и заяви, че България най-стриктно изпълнява санкциите, наложени на Русия и даже той лично възнамерявал да предложи тези санкции да бъдат продължени и увеличени като мащаб.

След разговорите им обаче изтече информация за създаването на съвместна румънско-българо-украинска военна бригада. Тази информация беше потвърдена през последната седмица, след като стана ясно, че България ще участва с до 400 войници. Военното формирование ще бъде под шапката на НАТО.

Човек, който се води държавен глава на страна, в която 85 процента от хората са русофили, най-нагло загърбва интересите на собствените си избиратели и се обявява за най-отявления русофоб.

И тези изцепки стават точно в момент, когато руските туристи се връщат на българския пазар, когато правителството се радва заради лекото размразяване на отношенията между двете страни.

С всяко едно изказване Плевнелиев разказва играта на целия туристически сезон. И на България, която се опитва да оцелее в кошмарната политическа криза.

Скандално.нет, Сега
http://www.segabg.com/article.php?id=810156

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024