Политика

Заселват с мигранти обезлюдените ни села! Национално престъпление, изригна Божидар Димитров!

Заселват с мигранти обезлюдените ни села! Национално престъпление, изригна Божидар Димитров!

Image_5576548_407

Обезлюдените села и пусти къщи у нас  биха могли да се предоставят на бежанци. По този начин с „подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията“. Това е заявил пред „Труд“ зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов по време на посещение в Швеция с делегация от наши депутати.

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците“, коментира още Иванов.

B_Dimitrov1

Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. – българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса. Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата. Така директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира предложението на Иванов. По думите му, освен всичко останало, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места, посочи още проф. Димитров, допълвайки, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

Труд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5576457

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024