Политика

Извънредно! Кръгът Билдерберг лансира Кристалина за шеф на ООН, пише Euractive!!

Извънредно! Кръгът Билдерберг лансира Кристалина за шеф на ООН, пише Euractive!!

kristalinaOON

Българският еврокомисар участвала в сбирката на „тайното правителство на света“ в Дрезден, Барозу се ангажирал да лобира за нея

Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева е участвала в заседание на групата Билдерберг, съобщава брюкселското издание EurActiv. На секретното заседание тя е била промотирана от бившия председател на ЕК Жозе Мануел Барозо като следващ генерален секретар на ООН.

В официалния лист на гостите фигурира името на Георгиева. От програмата на Кристалина Георгиева в ЕК също става ясно, че тя е била в Германия, но не се уточнява участието й в събитието на Билдеберг в Дрезден.

В разговор с български журналисти Георгиева признава, че е била на сбирката, но в лично качество, съобщава още авторът на материала Георги Готев.

Освен Георгиева в срещата на Билдерберг са участвали още холандският премиер Марк Рюте, шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард, вътрешният министър на Германия, Хенри Кисинджър, Барозу и други.

Според информация на EurActiv Барозу се е ангажирал пред групата Билдерберг да лобира за Кристалина Георгиева. По време на визитата си в София на 7 юни той е лобирал и пред премиера Борисов да смени кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева.

На 8 февруари българското правителство обяви, че Георгиева ще продължи да изпълнява ролята си на еврокомисар, а кандидатурата на България за ООН ще е Ирина Бокова.

Според EurActiv Георгиева се е свързала със заместник-председателя на ЕНП Марио Давид, за да търси помощ за номинацията си. Той се е ангажирал с намирането на държава, която да я издигне като за момента фаворит била Албания.

Срещата на смятания за „тайно правителство на света” клуб Билдерберг се проведе в Дрезден. Събитието е ежегодно и в продължение на 4 дни хора от световния елит ще обсъждат най-важните въпроси на съвременния свят и ще се опитат да решат проблемите му.

Събитието събира между 120 и 150 участници, сред които са короновани особи, благородници, политици, партийни лидери, банкери, бизнесмени. Тази година участието си са потвърдили 130 души.

Дневният ред е от 10 точки. Освен традиционните текущи събития, другите теми са: Китай, Европа: миграция, растеж, реформа, визия, единство; Близък Изток, Русия, САЩ, политически пейзаж, икономика: растеж, дълг, реформа; кибер защита, гео-политиката на цените на енергията и суровините, съдбата на средната класа, технологии и иновации.

Експертите посочват, че извън официално обявените теми ще бъдат обсъдени евентуалното излизане на Великобритания от ЕС и приемане на стратегия за отстраняване на милиардера Доналд Тръмп от надпреварата за президент на САЩ.

Източник: Канал 3

http://kanal3.bg/

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024