Политика

Изхвърлят Радан окончателно от ДСБ! Вижте кои са мераклиите да го сменят…

Изхвърлят Радан окончателно от ДСБ! Вижте кои са мераклиите да го сменят…

652-129579-1_wide

Източници от ДСБ твърдят, че Радан Кънев ще бъде окончателно изхвърлен от партията. Промените ще станат факт на отчетното събрание на ДСБ в София, което ще се проведе на 2 юли, това съобщи днес Вили Лилков, председател на тъмносините в София. Говори се, че именно Лилков ще бъде издигнат на шефското място, за да смени Радан Кънев.
Без подкрепата на софийските структури Кънев едва ли ще може да се пребори за поста отново, макар да има такива мераци. Особено ако е низвергнат от Костов, както се шушука из централата напоследък. „Радан занули партията, не работи за нашите интереси, в блока сме в изолация, в цялата страна хората от ДСБ се хванаха за гушите, станахме за смях, а трябваше да продължи делото на Костов“, оплакват се костовистите.

Петър Москов е другият традиционен любимец на тъмносините и се гласи за заместник, въпреки опитите на Кънев да го отлъчи. Неговият глад за власт го прави желан от ДСБ, а и чрез него тъмносините разчитат да са представени в управлението.

Москов и Лилков явно са успели да изненадат Кънев и да изтеглят конгреса за избор на нов лидер с 5 месеца по-рано, а мобилизирането на структурите им в София говори, че Радан ще маха за сбогом на шефското място в ДСБ.

В отчаянието си Кънев започнал да подменя структурите на ДСБ в страната и да слага костовисти под свой контрол. Срещите му „20 минути с Радан насаме“ използва, за да оправдае присъствието си по места, на които не е стъпвал от години, възмущават се колегите му. „На тези срещи стават срамни скандали между лагерите на Лилков и Радан, трябваше да видите при нас в Пловдив какъв апаратен цирк беше да махнат председателката“, разказват в Пловдив.

Явно изказването на Кънев, че единството на Блока не му е важно е раздразнило Лилков, който тази сутрин заяви, че ДСБ е за обща кандидатура за президент и че не е важно какво казва Радан Кънев, а хората им в страната. „Нищо чудно Зеленогорски и Лилков да са президентската двойка. Лилков вече имаше успешна кампания за кмет на РБ“, прогнозират запознати. В столицата пък се говори, че в РБ Лилков има много по-добри позиции от Кънев и нищо чудно той да се окаже без партията си в разгара на юли. Иначе казано – Радан остава самотен, като в слаб виц.

Bnews

http://www.bnews.bg/article/211342

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024