Политика

Наплашен и плашещ Плевнелиев: Ако Европейският съюз се разпадне, следва война!

Наплашен и плашещ Плевнелиев: Ако Европейският съюз се разпадне, следва война!

1e90089a49

Когато виждаш, че позициите ти са разклатени и ситуацията не върви в коловоза, който да гарантира сигурността ти, започваш да сипеш страхове сред хората. Та така и с наш Плевнелиев, както и с всички представители на Системата….

„От тоталната омраза и жестоката война създадоха проекта за мир. Аз съм сигурен, че цялото прогресивно човечество си дава сметка за уникалността на този проект за мир, който е важен не само за страните от Европа, но и за света“, посочи Росен Плевнелиев в отговор на въпрос по време на дискусия с президента на Германия Йоахим Гаук, предаде БГНЕС.

На въпрос към двамата президенти дали тази решимост на британците не е сигнал за това, че ЕС скоро ще се разпадне,  Плевнелиев заяви, че „ако се разпадне ЕС, следва война, защото след две кървави световни войни единственият извод и работеща формула и идея е как да няма повече война. Единственият начин е да има интеграция, ако няма интеграция и сътрудничество, сигурен съм, ще има война в Европа“, подчерта той.

Плевнелиев направи и паралел между управлението на общността и семейството като посочи, че когато е трудно и тежко едно семейство се събира и стяга.

„Когато е трудно и тежко, всеки член на семейството трябва да допринесе да помогне да действа солидарно и отговорно. Аз се гордея, че точно това прави България“, отбеляза той. И допълни, че в момента има 11 кризи в ЕС. Всяка една от тях е със свое развитие.

Интересно – как тази солидарност и отговорност се разпределят поравно, когато т.нар. елит в своята самозабрава е решил да управлява безкрайно на гърба на всички останали. Които пък стават все по-недеволни и все повече.

Според него едно от най-добрите неща, което е измислило човечеството, е Европейският съюз. Това се вижда най-добре на Балканите, каза още той и даде за пример Сърбия и Косово, които според него е нямало да бъдат там, където са сега, ако го е нямало двигателят на европейската интеграция.

„Да не мислите, че вече 20 години на Балканите ние щеше да имаме мир, ако не беше перспективата пред европейското членство на всяка една от държавите-членки. Ако вие искате да просперирате. Ако искаме на Балканите да има работни места, единственото, което трябва да направим е да заздравим основите на ЕС и той да обхване всички държави членки, защото само тогава ще има мир, общи правила, ценности и само тогава ще дойдат големите стратегически инвеститори“, заяви Плевнелиев.

Плевнелиев добави и че иска едни и същи“ норми на ценности, правила за всички държави, за да има мир“.

„Всяка криза, всяка война започва тогава, когато някоя страна наруши върховенството на закона и човешките права. ЕС има мисия в подкрепата на върховенството на закона и човешките права, допълни той.

Епицентър, БГНЕС, коментари

http://epicenter.bg/article/Rosen-Plevneliev-Ako-Evropeyskiyat-sayuz-se-razpadne-sledva-voyna-/104239/2/48

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024