Политика

„На Черно море – мир и любов! Ако Митов и Ненчев искат общ флот, да отиват да воюват на корабите!

„На Черно море – мир и любов! Ако Митов и Ненчев искат общ флот, да отиват да воюват на корабите!

Im
Борисов обяви позицията на Министерски съвет относно идеята за създаване на единен Черноморски флот между България, Румъния, Украйна и Турция срещу Русия. Той и европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу откриха форума „Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати“.

Ето какво заяви Борисов:
„Ние сме лоялни членове на НАТО и ЕС. На нашата територия има разположени бази, провеждат се учения, но да бъдат струпани военни кораби на пристанищата във Варна и Бургас няма да допусна. Ние сме миролюбив народ. България и Русия са приятелски народи. Православни християни сме. Не вярвам Русия да прояви военна агресия. Тя подхожда икономически. Да не забравяме срещата между Владимир Путин и Реджеп Ердоган, когато ни размахаха пръст и обявиха, че „Южен поток“ става „Турски поток“. Тогава нито един съсед не се обади и не ни подкрепи. Аз съм категоричен, че по нашите черноморски курорти искам да виждам яхти и платноходки. Мир и любов. Не искам военни кораби и флотилии. Изчаквам да си дойдат Даниел Митов и Николай Ненчев, за да разговарям с тях. Ако са поели ангажименти без да да са ги съгласували смен, ще има наказания. Ако са поели такива ангажименти, ще ги изпратя да воюват на воеенните кораби“, зарече се Борисов.

И подчерта, че България е страна, която полага всеобщи усилия, „за да може хората да усетят членството в ЕС. За това кохезионната политика е изключително важна. Твърдо заставаме зад позицията да не се пипа кохезионната политика. Тя дава възможност на новите страни-членки да достигнат равноправие в съюза. Ще се стремим да убедим страните-донорки да не свиват тези фондове, защото ЕС означава солидарност и съпричастност. Общите проблеми трябва да се поставят над частните, като бъдат отстоявани националните интереси“, смята Борисов и даде пример с реакциите на държавите при бежанската криза.
Novini.bg

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024