Политика

„Нощните вълци“ идат у нас. На 1 юли са на Шипка, на 2 – в София! Генов се запасява с яйца!

„Нощните вълци“ идат у нас. На 1 юли са на Шипка, на 2 – в София! Генов се запасява с яйца!

Russian Prime Minister Vladimir Putin (L) rides a motorbike as he takes part in the 16th annual motorbike festival held by "The Night Wolves" youth organization in the southern Russian town of Novorossiysk, on August 29, 2011. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / POOL / ALEXEY DRUZHININ (Photo credit should read ALEXEY DRUZHININ/AFP/Getty Images)

Рокерите на руския президент, които издигат православието в култ, кланят се на Йосиф Висарионович Сталин и Владимир Путин и са готови да се бият с опозицията в Москва, ще пристигнат на мощните си мотори другата седмица в България, пише „168 часа“.

 

Походът им е част от инициативата „Славянски свят 2016“, в рамките на която ще посетят още Сърбия, Чехия, Словакия, Полша, Беларус и Молдова.

 

Протестърът Асен Генов вече призова в социалните мрежи срещу рокерите на Путин да се изправят колкото може повече българи и да ги замерят с яйца.

 

„Нощните вълци“ тръгват от Москва на 23 юни. Разпределени са в няколко лъча, които ще се съберат накрая в Нитра, най-стария град в Словакия.

В него през 863 г. отиват братята Кирил и Методий и преписват богослужебните книги на първата славянска азбука – глаголицата. Това е крайната спирка в похода на руските рокери.

България се пада в южния лъч на мотошествието.

 

Ангелите на ада на Путин ще тръгнат към България от Москва, ще минат през Ростов на Дон и Владикавказ. Ще пристигнат в Бургас на 30 юни. На 1 юли са в Троян и на Шипка, а в София – на 2 юли
След това лъчът продължава за Хърватия, Босна, Словения, Чехия и ще стигне до Нитра, Словакия. Там ще се съберат мотоциклетистите от петте лъча. Всеки от тях е съставен от ядро от 10 души, а зад тях кара опашка от 200-300 други рокери. Така общо около 800-1000 души ще се включат в похода.

 

“Нощните вълци” са клуб, в който членуват около 5000 души. Имат клон в България,
както и в Македония и Беларус.

 

Източният лъч ще тръгне също от Москва, ще мине през Беларус, Полша, Чехия и ще стигне до Словакия. Предвижда се маршрутът на северния да бъде през Германия, Чехия и Словакия.

 

Символът на „Нощните вълци“ е вълча маска, която носят при някои от своите ралита. В офиса им също на видно място стои кожа от хищното животно.

 

Лидер на рокерите на Путин е 53-годишният Александър Залдостанов по прякор Хирурга. Бил е лекар, но вече не практикува. Личен приятел е на президента, който го награди с медал миналата година по време на събитията в Крим.

 

Роден е в Украйна. Баща му е грузинец. Оригиналната му фамилия е Залдастанишвили. Майка му е лекарка и е рускиня.

Тя е правоверна комунистка, но в същото време неспира да се моли направославните икони
Залдостанов завършва медицина и специализира посттравматично лицево възстановяване. После заминава за Германия, където работи в клуб в Западен Берлин и се жени за германка. В началото на 90-те се връща в Москва.

 

Започва с рокерските изпълнения в началото на 80-те с чешки мотор. Създава „Нощните вълци“ през 1989 г. Първоначално работят като охранители и ходят по рок концерти. А сега клубът залага на православните ценности и застъпва националистични идеи. Досег
името му не е замесвано с наркотици и организирана престъпност

 

След 2000 г., когато на власт идва Владимир Путин, „Нощните вълци“ се захващат и с политика.

По идея на Залдостанов клубът служи като неофициализирана милиция на властта. През 2012 г. Путин лично се появява на рокерския им събор. А през 2014 г. мотоциклетистите шестват из градовете на Крим след анексирането му от Русия. Залдостанов подкрепя проруските военни формирования в Източна Украйна. Според медиите той е не просто руски мачо, но и хомофоб.

епицентър

http://epicenter.bg/article/-quot-Noshtnite-valtsi-quot-na-Putin-pristigat/104332/2/0

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024