Коментари

Това с Митьо Очите – битов скандал? Махленска свада? А корабчета плуват ли…?

Това с Митьо Очите – битов скандал? Махленска свада? А корабчета плуват ли…?

очиe3e3347d263b0d2efdffa27bbf0c5dbf_big

Когато една оперативно интересна личност, която от години е във фокуса на правосъдието, ама все не може да бъде „фокусирана”, нахълта в дискотека със сюрия въоръжени гардове, за да разчиства сметки и бъде посрещнат с огън като във „Форт Апахи”, приключил с убит и тежко ранени – това не е битов инцидент, коментира журналистът Евгени Колев в сайта News.bg.

Ето част от коментара му:

Това е демонстрация, че организираната престъпност е безнаказана и неконтролируема. Че определени заведения се ползват със статут на екстериториалност в Република България. В тях може да се продава дрога, да се поръча платена женска/мъжка плът, да се влиза с боен арсенал, да се раздава кърваво правосъдие. Показнò, че независимо от мощно пропагандираната операция на МВР срещу мутренските кортежи от джипове, модата подземни босове да се движат с охрана, по-голяма от тази на американски президент, не е минало. Гардове, въоръжени по-добре от армията на Андора (чийто девиз, между другото, е сходен със словата, изписани над нашия парламент – Virtus Unita Fortior – „С общата сила – по силни”).

Ако определим тежкото криминално престъпление в Слънчев бряг като „битовизъм”, спокойно може да запишем и дръзкия професионален обир на Хасковската поща като неправомерно теглене на парични средства. А нападението срещу антимафиот №1 в Силистра – като дребно хулиганство…

И докато оправданието на Бъчварова и компания е, че в малките населени места има битова престъпност, защото не достигат сили и средства, е ли е такова положението и в един от най-големите курорти в началото на туристическия сезон?

1465413473-1

При „битовия инцидент” по щастлива случайност няма пострадали невинни граждани – български или чужди. Защото иначе трябваше сериозно да се замислим, какво да сложим на новото лого на страната ни като ваканционна дестинация. Може би АК-47? Или да включим в туристическия пакет атракцията „Разчистване на сметки в стил 30-те години в Чикаго”…

Черноморският ни курорт бе блокиран от полиция и жандармерия като село в Северозападна България с преобладаващо циганско население след поредно престъпление. С тази разлика, че едва ли чуждите туристи се радват на засиленото полицейско присъствие като изтормозените възрастни хора от дълбоката провинция. Ако искаха екшън – щяха да си поръчат круиз до Сирия.

Оказва се, че полицията не е в състояние да осигури спокойствие не само на българските граждани, от престъпната наглост вече страдат и гостите на страната. За по-малко от 24 часа България заприлича на Дивия Запад. Обир на поща, престрелка в кръчма.

Само че ги няма чаровните бандити от холивудските филми. Има безскрупулни наркодилъри и сводници, „бизнесмени”, които уреждат бизнеса си с пистолет (бизнесмени – защото не стрелят сами, а техните прислужници), хора, които не зачитат човешкия живот. Окрилени от десетилетия безнаказаност.

Евгени Колев, News.bg

Целият коментар тук: https://news.bg/comments/tova-s-mityo-ochite-bitov-skandal-a-korabcheta-pluvat-li.html

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024