ОБЩЕСТВО

Хаос, нерви, опашки, липса на нови билети, скандали – транспортът в София днес! (ВИДЕО)

Хаос, нерви, опашки, липса на нови билети, скандали – транспортът в София днес! (ВИДЕО)

билет768x432
От няколко дни пред бюрата за абонаментни карти се извиват опашки, тъй като цената на картите за градския транспорт остава непроменена. Пред репортер на Novini.bg гражданите споделиха, че новата по-висока цена е непосилна за тях, тъй като заплатите у нас са ниски, а много от хората са безработни и нямат никакви доходи. Без доходи не можем да си позволим да си купуваме карти, споделят ползващите столичния градски транспорт. Как така решиха цената да е точно 1,60 лв., а не 1,50 лв. например.
Искаме билетчето да е като по времето на Тодор Живков – 6 стотинки, пък казваха някои.
Жена, пътуваща в автобус 79, разказа че често става свидетел на това как контрольорите по тази линия не проверяват цигани. Не може за едни да има правила, а за други тези правила да не важат, подчерта тя. Тогава в спора се включи и жена от ромски произход с думите, че на хората от нейния етнос не им се осигурява работа, закриват се всички предприятия, навремето баба й е работила, а сега не им се осигурява работа. С това тя обясни пътуването гратис.
ВИДЕО РЕПОРТАЖ НА КОЛЕГИТЕ ОТ NOVINI.BG НА ТОЗИ ЛИНК:
Гражданка пък алармира, че е посетила няколко места на Женски пазар, както и будка близо до Централните хали, но не е успяла да си закупи билет. Казала си й, че нямат.
По тази причина жената се качи в трамвай №18 в нарушение.
Успешен обаче се оказа опитът й да си закупи билетче от ватмана, което я накара да си отдъхне, в случай че се качи контрола.

Междувременно в обектите на Центъра за градска мобилност, където се продават билети и карти, се извиват огромни опашки. Така например в подлеза на метростанция „Сердика” десетки хора изчакват пред вратата, за да дойде и техният ред и да се сдобият с документ за пътуване в градския транспорт на столицата.

В трамвая по-възрастните пътници, които преобладаваха, шеговито коментираха, че вече само те ще се возят, тъй като ползват карти за намаление. А хората с билетчета ще слязат от градския транспорт и ще ползват такситата и автомобилите си.

опашки2111093573

Неволите си в първия ден на поскъпването на билета сподели и друга жена, която обясни, че е чакала 20 минути, за да си направи карта за градския транспорт. Тя е взела това решение, заради увеличението на билета, тъй като е изчислила, че сега картата ще е по-изгодният вариант за нея.
Жената се е сблъскала и с нелюбезност от страна на служителките, които й обяснили, че трябва да си носи химикал за попълването на документите.

Що се отнася до автоматите в трамваите и тролеите, от които също могат да се купуват билети, върху електронното им табло вече е въведена новата цена, която пътниците дължат – 1.60 за билет.

Автоматите обаче не връщат ресто, тъй като не разполага с такава функционалност. Затова пък е посочено, че приема монети от по 10, 20 и 50 стотинки.

Граждани допускат, че сега може да се вземе решение и за подмяна на автоматите предвид новата цена на билета и така догодина да има основание той отново да скочи и да стане 2 лв.

Novini.bg, News.bg

http://www.novini.bg/news

More in ОБЩЕСТВО

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024