Коментари

Вилдан Байрамова: Военен преврат ли? Или перфектен сценарий на един диктатор!

Вилдан Байрамова: Военен преврат ли? Или перфектен сценарий на един диктатор!

1468645873-barb

Военен преврат ли, глупости на търкалета! Перфектен сценарий на един диктатор, това е. След бесния инфо-поток от тази нощ някъде на зазоряване взеха да ми се избистрят нещата. В 4,30 ч. метежниците нападат корпусите на медийна група, свързвана с главния враг на Ердоган – духовника в изгнание и негов гуру от миналото Фетхулах Гюлен. При това не са случайни медии – в.“Хюрриет“, СНН Тюрк и телевизия Канал Д.

Колегите там са подложени на чудовищна репресия, живо предаване е прекъснато със заплаха от разстрели, всички новинарски екипи, настояли да продължат работата си, са изведени като животни навън и пак под страх от куршуми, а отвън хилядно множество развява байраци и реве в подкрепа на ердоганската демокрация.

Това е и в момента. Само си представете военни хеликоптери пред Полиграфическия или пред онова нещо ИПК и колегията като стадо под дулата на оръжията. Аз не мога, но не съм сигурна, че съвсем не искам. Обаче…ако бунтовниците бяха истински превратаджии, що им е да бастисват точно тези медии, логично би било да се метнат в онези лъскави редакции на проправителствените, а те хич не са малко и още по фасадите им става ясно на чий господар са слуги.

Нали ако наистина искаха смяна на режима и възкресение на кемализма, щяха да ударят тръбачите на диктатурата? Така, че нямаше преврат, имаше оперета с грозен сценарий и планирани жертви, и разбира се, партенки как онзи искал бил убежище в Германия, пък в Техеран, Боже, каква сапунка само. А всъщност кошмарът на Турция започва сега и няма как на нас да не ни пука – комшийската държава с нейната нестабилност срещу нашия остров на стабилността… И, охх, майко, слушам по БНР един странно възторжен колега по темата. Лека нощ и добро утро, извинете.

Вилдан Байрамова, фейсбук

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024