ОБЩЕСТВО

ГЕРБ въвели билети и карти за градския транспорт и за новородени бебета!

ГЕРБ въвели билети и карти за градския транспорт и за новородени бебета!

майка1469776543-00

Нещастна държава, винаги дере най-бедните, като бяхме деца до 7 години се возихме в рейса без пари…а сега и такса въздух ще ни съберат, но ние сме виновни, не сме народ, а овце.

Майка на 2-месечно бебе е била принудена да плати 70 стотинки, тъй като то нямало карта за градския транспорт във Велико Търново. Жената естествено се възпротивила, но се оказало, че законът я задължава да купи билет. Пред камерата на БНТ Румяна Христова сподели, че е възмутена.

„След като се качих в автобуса, си платих моето билетче и си мислих, че всичко е наред. Служителката в автобуса обаче ме попита за карта. Обясних й, че нямам, защото не пътувам редовно. Тя ме пита за карта за детето. След като й казах, че нямам, тя поиска да платя и за нея билет. Много се учудих, защото цената бе същата, както и за мен“, заяви Христова.

Как въпросната карта ще бъде издадена, ако майката още не е получила акта за раждане на своето бебе, пита тя.
„Ако от родилното реша да се прибера с градския транспорт, трябва да изкарам карта преди бебето ми да се е родило ли? То не, че не е личност, но все пак е само на два месеца“, добавя Румяна.

От фирмата – превозвач обаче заявиха, че нямало нарушение на закона като контрольорката е задължила майката да купи билет от 70 стотинки за своето бебе. Наредбата е влязла през 2015 г.  – естествено дело на ГЕРБ и важи за цялата страна.

Така се насърчава раждането на повече деца от българските семейства! Уникален начин, в уникална държава, както биха казали в популярно наше предаване в ефира на популярна наша телевизия. Ако беше тази майка циганка дали щяха да и поискат карта за детето или билет ? Отговора ви е ясен. В Чехия например във всеки автобус градски или междуградски има свободно място около 2 м. срещу втората врата за майки с колички или инвалиди. Тя е пригодена за нормално влизане в него с нисък под, равен на тротоарите. Нищо не плаща дори майката или бащата ако той е с количката. И деца под 7 г. също не плащат билети. България е една мафиотска държава, която по мутренски събира пари от народа си по всякакъв начин. Направили са законите така, че да подкрепят тази си рекетьорска дейност! Нищо положително няма в този свинарник. Младите бягат и ще продължават да бягат от там. Никой не иска да живее с прасета.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/432363

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
1010x570

За първи път от 1989-а! Заради унизителното отношение на държавата: Университетите затварят на 20 май

май 14, 2024