Важно

Жега! Порошенко обяви военно положение на границата с Крим, Путин свика Съвета за сигурност!

Жега! Порошенко обяви военно положение на границата с Крим, Путин свика Съвета за сигурност!

getImage
Украинският президент Петро Порошенко нареди да се приведе в повишена бойна готовност всички подразделения по границата с Крим и линията на стълкновението в Донбас. Той обяви това на страницата в Туитър след съвещание с ръководствата ни силовите ведомства, предаде БГНЕС. Решението му идва след няколкото инцидента по границата с Крим.
 „Проведох съвещание с ръководството на силовите структури и МВР. Поръчах да бъдат приведени в повишена бойна готовност всички подразделения в районите около Автономна Република Крим и по цялата фронтова линия в Донбас“, гласи съобщението от президента на Украйна.
Руското разузнаване съобщи на 10 август за задържането на група украински диверсанти в района на кримския град Армянск, а също за предотвратени терористични актове, подготвяни от разузнавателното управление на украинската армия.
Цел на тези терористични актове са били важни елементи от инфраструктурата и обекти от жизнена важност за полуострова. При задържането на диверсантите и терористи загинаха двама руски военнослужещи. На мястото на боя бяха открити 20 самоделни взривни устройства с обща мощност 40 кг в тротилов еквивалент, боеприпаси, противопехотни и магнитни мини, гранати и специални оръжия, които са на въоръжение в украинската армия. Руският президент Владимир Путин окачестви като глупав и престъпен опита за диверсия на украинските спецслужби в Крим.
Според него украинската страна е подготвяла терористични актове в Крим, той заяви също, че при тези условия е безсмислено да се организират среща на върха на „нормандската четворка“ (Франция, Германия, Русия и Украйна). Франция и Германия трябва да изискват от Украйна гаранции за отказ от силови действия спрямо руския Крим и Донбас, за да продължат срещите в „нормандския формат“, настоя на свой ред сенаторът Константин Косачьов, който оглавява Комисията по външната политика в Съвета на федерацията.
Ръководителят пък на Крим Сергей Аксьонов заяви, че зад опитите на украинските власти да извършат терористични атаки в Крим стои Държавният департамент на САЩ.
Путин е провел и съвещание със Съвета за сигурност, за да обсъди мерките за защита на Крим след сблъсъците на полуострова, предава Reuters, цитирана от „Фокус“.Русия обмисля затягане на сигурността в страната и по морската граница с Украйна, се казва в съобщение от Кремъл.

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022