хилари1a7c838c909a071849c7fbbec718eed1

САЩ могат да доставят на Украйна огнестрелно оръжие, ако на президентските избори победи кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън.  Това заяви пред телевизия 112 Украйна съветникът на министъра на вътрешните работи Зорян Шкиряк.  Той смята, че Клинтън е способна да провежда твърда политика спрямо Русия и Путин.

В момента САЩ доставят на Украйна комуникационно и вещево военно имущество. Киев от месеци настоява да получава огнестрелно оръжие, за да се противопостави на „агресията на Русия“.

Междувременно руският президент Владимир Путин назова възможната версия за опита за диверсия в Крим. Според руския държавен глава, Киев се е решил на тази мярка заради нежеланието или невъзможността на украинската страна да изпълнява минските споразумения.„Ясно е защо това бе направено. Защото (в Украйна) не искат или не могат по някакви съображения да изпълняват минските споразумения. И не могат да обяснят на собствения си народ наличните пропуски в социално-икономическата политика”, заяви руският президент в хода на съвещание с членовете на Съвета за национална сигурност на Русия.

По-рано Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за предотвратяването в Крим на диверсии, подготвени от Главното управление за разузнаване на министерството на отбраната на Украйна. Целта на диверсията е била дестабилизиране на социалнополитическата обстановка в региона по време на подготовката на изборите.

Путин заяви още, че Русия не възнамерява да прекратява отношенията с Украйна, въпреки провокационните действия на Киев. „Не възнамеряваме да прекратяваме нашите отношения, въпреки нежеланието на днешните власти в Киев да поддържат пълноценни дипломатически отношения на равнище посланици, ние, също така, ще създаваме възможности за развитие на контактите и тяхното поддържане”, каза Путин.

Руският лидер изрази надежда, че провокационните действия „няма да са окончателният избор на нашите партньори и здравият смисъл ще надделее”, съобщава Интерфакс.

Мъдри думи на един отговорен президент! Да беше обамата на негово място отдавна да е нападнал всичко живо около себе си и обсипал с приятелски огън юначният ни президент плевналиев – най – вярната му приятелка!

Блиц, News.bg

http://www.blitz.bg/news/article/438143