Политика

Плевнелиев връчва орден на Исаков, който си заминава! Резултатът – тиха дипломация с поне 80% русофили у нас!

Плевнелиев връчва орден на Исаков, който си заминава! Резултатът – тиха дипломация с поне 80% русофили у нас!

исаков20100603.umnwlgcsvo

В понеделник Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен посланика на Руската федерация в Република България Юрий Исаков. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Дипломатът ще получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на българо-руските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

В социалните мрежи и форуми веднага се появиха коментари, че преди церемонията Недоразумението ни най-вероятно ще си вземе успокоителни.

Показателно е, че името на Исаков така и не стана достояние на широката общественост. А в същото време с тихата си политика и дипломация у нас, която Москва провежда, българският народ остана в огромното си мнозинство  около 80% русофилски настроен и със симпатии към „агресивната Русия“ и „злия Путин“.

Не помогнаха и кофите с помия на разни „разбирачи“ и „полезни идиоти“, даже напротив! А дребни политици от ранга на Плевнелиев, Митов и Ненчев, които до последно не престават на плюят Русия, успяха да настроят срещу себе си и да отвратят от „евроатлантическите ценности“ маса българи.

Това е да си истински дипломат, а не обикновен слугинаж и кукла на конци на новите господари! Дипломат, който следва професионалните изисквания, а не като други амбасадори да влиза в ролята на ментор и наставник на колонията или на колониалната администрация…

Преди дни стана известно, че с президентски указ на Путин за нов посланик в България се назначава Анатолий Макаров.

Макаров е роден на 31 октомври 1951 година. Владее английски и холандски език. Заема различни дипломатически служби от 1977 година.

От 1994 до 1998 година е старши съветник в Постоянното представителство и заместник постоянен представител на Русия в ЕС в Брюксел. От 1998-1999 година е заместник-директор на Четвъртия европейски департамент на външното министерство на Русия.

В периода 1999-2002 година заема длъжността заместник-директор на Департамента за общоевропейско сътрудничество към ведомството. От 2006 до 2012 година е извънреден и пълномощен посланик на Русия в ЮАР и Лесото. От 2012 година е директор на Департамента за работа със съотечествениците към руското външно министерство.

Валентин Георгиев

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024