СВЯТ

Гранд скендъл на деня! „Обама, сори, че те нарекох кучи син“!

Гранд скендъл на деня! „Обама, сори, че те нарекох кучи син“!

obama-duterte-carousel

Грандиозен скандал между Съединените щати и Филипините. Президентът Барак Обама отмени срещата си с филипинския си колега Родриго Дутерте. 

Причината е, че президентът на островната държава нарече Обама „кучи син“. Това трябваше да е първата среща на американския президент с новоизбрания държавен глава на Филипините.

Скандалът избухна, след като се появиха предположения, че Барак Обама ще повдигне темата за извънсъдебните убийства във Филипините.

В рамките на войната с наркотрафика над 2000 предполагаеми наркодилъри и наркомани са убити след встъпването на Родриго Дутерте в длъжност на 30 юни.

Сори, че те нарекох „кучи син“

Едно кратко и невинно  -„Сори“.’

Това смуталяви филипинският президент Родриго Дутерте, след като нарече Барак Обама „кучи син“. Заради обидата американският президент отмени срещата в столицата на Лаос с Дутерте и кацна в Сеул на гости на президентката Пак Гън-хе.

Сътрудници от екипа на Обама съобщиха, че срещата му с филипинеца е била отменена, заради тирадата от обиди по адрес на стопанина на Белия дом. Малко преди да излети за Лаос, Дутерте предупреди, че няма да позволи Обама да му изнася лекции във връзка с войната срещу престъпността във Филипините, в която за два месеца без присъда бяха убит 2400 наркобосове и дилъри.

„Трябва да се отнасяш с уважение. Не просто да отправяш въпроси и да хвърляш твърдения. Кучи сине, на този форум ще те прокълна“, заяви Дутерте в отговор на въпрос на репортери какво е неговото послание към Обама.

Известният с пиперливия си език филипински президент използва поредния цветист израз, за да опише какво би станало ако на срещата с Обама бъде повдигнат въпроса за човешките права:

„Ще се валяме като прасета в кал ако ме попиташ за това“.

Отношението на филипинския президент към САЩ явно е трайно отрицателно, защото той определи посланика на Вашингтон в Манила като „гей и син на курва“.

Дутерте победи конкурентите си с голяма изборна победа през тази година, след като обеща да убие 100 000 души в безпрецедентна война срещу престъпността. Когато миналия месец към него беше отправена критика от ООН заради извършваните без съд и присъда убийства, президентът на Филипините не изненада никого с вулгарния си коментар:

„Може би просто трябва да решим да се разделим с ООН. Ако се отнасяш с такова неуважение, кучи сине, то просто ще те напусна“.

Нецензурният изказ на Дутерте доказва, че по волята на народа често на световната сцена може да излезе поредният простак и разюздан тип.

Скоро и в САЩ може да се появи подобен „играч“ на изборите през ноември.

Източници на инфомрация: Nova; ClubZ, Гласът на младите

„Обама, сори, че те нарекох кучи син“

More in СВЯТ

1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024