Важно

Жега в СС на ООН! Западът плаши Русия с „наказателен съд“! Москва: Няма да правим повече отстъпки, щом подкрепяте терористите!

Жега в СС на ООН! Западът плаши Русия с „наказателен съд“! Москва: Няма да правим повече отстъпки, щом подкрепяте терористите!

Пак са ход напред. Оставиха американците да се изметнат от споразумението, та целият свят да им види резила. Направиха се, че не виждат, как в Алепо се наливат спешно оръжие, а терористиге се прегрупират в няколкото дни „примирие“ и сега ще унищожат всички оси в гнездото.
5e_bageym
На спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на Сирия, бяха изразени противоречиви позиции относно задълбочаващият се конфликт в Алепо.
Заседанието беше свикано от САЩ, Франция и Великобритания, които искат да упражнят натиск върху Русия и индиректно върху сирийския режим посредством Москва, за да поднови той прекратяването на огъня, предвидено в руско-американския план за Сирия.

На заседанието постоянният представител на Франция в Съвета за сигурност Франсоа Делатр обвини сирийския режим и неговия руски съюзник, че търсят военно решение на кризата в Сирия и че използват преговорите като „димна завеса“, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Той каза, че Франция настоява за незабавно прилагане на американо-руското споразумение за Сирия, като това прилагане трябва да започне от Алепо.

Делатр сравни престъпленията, извършвани в Алепо, с тези в Сараево по време на войната в Босна или с тези в Герника по време на испанската война.

Британският посланик в ООН Матю Райкрофт пък разкритикува крещящите нарушения на международното право, които се извършват в Алепо. Той спомена и за възможност да се сезира Международния наказателен съд.

Райкрофт каза, че американо-руските преговори приближават към края си и че Съветът за сигурност трябва да поеме нещата в свои ръце и да се обедини за решително действие.

Американският постоянен представител Саманта Пауър пък каза, че руските действия в Сирия са варварство, а не контратероризъм, предаде Ройтерс. Тя допълни, че САЩ със всички средства ще се опитат да постигнат възстановяването на режима на прекратяване на огъня в Сирия, предаде ТАСС.Пауър каза, че мирното уреждане на конфликта в Сирия е невъзможно, ако Русия е настроена да продължава войната.

Руският постоянен представител в Съвета за сигурност Виталий Чуркин пък заяви, че постигането на мир в Сирия е почти невъзможна задача сега, предаде Ройтерс.

Той каза, че Русия повече няма да се съгласява на едностранни стъпки за прекратяване на огъня, предаде ТАСС. Чуркин обвини САЩ, че не правят нищо за разграничаване в Сирия на опозиционери от терористи.

захарова

По-рано днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира на страницата си във „Фейсбук“ казаното от британския външен министър Борис Джонсън пред Би Би Си, че Русия е виновна за проточилата се война в Сирия и че е извършила военно престъпление, атакувайки автоколоната с хуманитарна помощ в Алепо, предаде ТАСС.

„Всичко е вярно, само че вместо Русия трябва да се напише Великобритания, а вместо Сирия – Ирак“, е написала Захарова.

В интервю са Би Би Си по-рано Борис Джонсън посочи, че според него Русия е виновна за продължаването на войната в Сирия и че обстрелът на хуманитарния конвой от нейни самолети е военно престъпление.

ОТ ФОРУМА:
Нали беше влязло в сила примирието.
И какво се случи ?
Американците „по погрешка“ бомбардираха позиции на сирийската армия. Москва не вярва на сълзи !
Dir.bg, Дарик, Руски дневник

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022