ИНЦИДЕНТИ

Зловещи подробности от очевидци за трагедията в р. Дунав: Майки и татковци плачеха и сочеха към водата с викове „Бейби, бейби”…

Зловещи подробности от очевидци за трагедията в р. Дунав: Майки и татковци плачеха и сочеха към водата с викове „Бейби, бейби”…

302-163126-1_wide

Във водите на Дунав се издирват дечица от 1 до около 3-годишна възраст.

Припомняме, каналджии обърнаха лодка насред Дунав в наши води, при което се удавиха шестима бегълци. Удавниците са иракчани. Трагедията се разиграла в реката между Видин и Лом на 8 септември, но беше пазена в тайна до понеделник.Боян е един от първите свидетели на случая. Той бил за риба.

„Чух, че лодка бръмни, а след 5 минути спря. Започнаха да пищят деца. Намерихме двама мъже и две жени да реват и да сочат към водата и да викат  „бейби бейби”  – така разбрахме, че децата са се удавили там“, разказа той в ефира на Нова тв.

„Освен телата, издирваме и лодката, тъй като тя е доказателството, която ще ни насочи към конкретния извършител на деянието“, заявиха от полицията в Русе.

Местни жители разкриха, че гранична полиция минава в този район на Дунав само 2 пъти в седмицата. Трафикантите все още се издирват.

Тепърва ще се изяснява какво се е случило тук и защо бежанците са паднали във водата.

Официално е потвърдено, че третия удавник е част от групата, прекосявала с каналджии река Дунав. Телата на дете и млад мъж, мигранти от Ирак, бяха намерени снощи от гранична полиция във водите на река Дунав. Те са част от нелегална група, опитала се да премине с лодка реката в района на Видин, за да стигнат в Румъния, съобщава БНТ.

По-късно следобед днес беше открито още едно тяло на мъж, на около 40 километра от мястото на инцидента.

Лодката с десетимата мигранти се обръща в река Дунав малко преди полунощ на 8 септември. Трагедията се разиграва в района на остров Добрина, който се намира между град Лом и село Арчар.

Точно в този участък на река Дунав работата по издирването на нелегално преминаващи е изключително затруднена, казаха още от Гранична полиция.

Би нюз

http://www.bnews.bg/article/216646-zloveshti_porobnosti_ot_tragediyata_s_bezhantsite_v_dunav_tarsyat_detski_trupove_malchuganite_pishteli_ot_uzhas_roditelite_revali

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024