СВЯТ

Латвийски политик: Сорос агитира за приема на бежанци, трябва да бъде обявен извън закона!

Латвийски политик: Сорос агитира за приема на бежанци, трябва да бъде обявен извън закона!

George Soros, Chairman of the Open Society Institute, smiles at a forum sponsored by the New America Foundation in Washington September 13, 2006. Soros discussed "the age of fallibility, the consequences of the war on terror".    REUTERS/Jason Reed  (UNITED STATES)

Айвар Лембергс – кмет на град Вентспилс и един от най-влиятелните латвийски политици, предложи американският милиардер Джордж Сорос да не бъде допускан в страната, а организациите му да бъдат забранени за „антидържавна дейност” – пропаганда на приема на бежанци.

Лембергс се позовава на появилите се информации, че Сорос е похарчил стотици хиляди евро за популяризиране на идеята да се приемат бежанци, предава БГНЕС.

„Сорос финансира пропагандата за приемане на бежанци. В Латвия той разполага с организациите Delna и Providus. Винаги съм казвал, че те са напълно противодържавни организации. Пропагандата за прием на бежанци, която накрая ще доведе до социални и икономически проблеми и заплаха за сигурността – това са противодържавни действия”, каза Лембергс пред журналисти.

„Вярвам, че в Латвия трябва да бъде забранена възможността да се използват пари на Сорос, да се забранят организации, които участват в подобни кампании, защото това застрашава националната сигурност. Джордж Сорос трябва да бъде обявен в Латвия извън закона, трябва да му бъде забранено да влиза в страната, както забраниха на руските певци. Той трябва да бъде приравнен към руските певци”, добави политикът.

Айварс Лембергс е един от най-богатите хора в Латвия. Той е влиятелен член на партията „Съюз на зелените и селяните”, която ръководи правителството на страната.

Епицентър, БГНЕС

http://epicenter.bg/article/Latviyski-politik–Soros-agitira-za-priema-na-bezhantsi–tryabva-da-bade-obyaven-izvan-zakona–/109211/7/0

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024