СВЯТ

Очаквано! Опит за преврат срещу президента на Филипините, който направи на салата Обама, ЕС и наркотърговците!

Очаквано! Опит за преврат срещу президента на Филипините, който направи на салата Обама, ЕС и наркотърговците!

%d0%b4%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b51474532886-mayor-rodrigo-duterte-vacc-anniversary-20150703-007

Филипинсккте власти са научили за намеренията на опозицията да организира преврат за свалянето на президента Родриго Дутерте с помощ от чужбина. Това съобщи прессекретарят на държавния глава Мартин Анданар. По думите му, информацията е получена от „заслужаващи доверие източници от Съединените щати“, съобщава БНР.

Според данните през януари 2017 местната опозиция смята да започне кампания за оставката на Дутерте, придружена с масови протести, а призивите за участие в акциите вече се разпространяват в социалните мрежи. Мартин Анданар заяви, че властите разполагат със списък на инициаторите и ще защитят президента на всяка цена.

Родриго Дутерте встъпи в длъжност на 30 юни и за това време вече предизвика недоволство с кампанията си срещу търговията с наркотици в страната. По време на нея бяха убити над 3 хиляди души, за които се смята, че са свързани с наркобизнеса.

Дутерте се прочу с острия си и пиперлив език след като нареди да се стреля на месо, и изби всички наркотрафиканти в страната, каза на американския посланик, че е “кучи син и педераст“, нарече Обама “син на пачавра“, а шефа на ООН “глупак“, изгони хамериканците, а само преди ден дойде ред и на Брюксел. Гневът му бе предизвикан от петиция на ЕС, призоваваща филипинското правителство да прекрати убийствата на наркомани и наркодилъри в страната. Европейският парламент призова за по-добър мониторинг над спазването на човешките права в страната.

„Прочетох становището на ЕС. Мога да им кажа само едно: Майната ви“, заяви Дутерте.

Той определи ръководството на Съюза като „сбирщина от лицемери“. Дутерте заяви, че в ЕС нямат право да се месят във вътрешните дела на неговата страна.

„По-добре да прочетат някоя друга историческа енциклопедия. Точно Франция и Великобритания ли имат наглостта да ме съдят? Пак ще повторя: Майната ви“, заяви Дутерте по време на телевизионно интервю. След това символично показа среден пръст.

Блиц, Факти БГ

http://www.blitz.bg/news/article/447088

 

More in СВЯТ

захарова

Захарова: Френските войници в Украйна ще са наша легитимна мишена

май 8, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024