Политика

Полезните идиоти на Сорос искат да прекръстят и Шипка!

Полезните идиоти на Сорос искат да прекръстят и Шипка!

image-1

Връх Шипка да бъде прекръстен на връх Свети Никола. Това са поискали „група интелектуалци“ от президента Росен Плевнелиев.Същите са с либерални възгледи, сиреч попадат в добре известната категория продажни душици или полезни идиоти на Сорос.

В дните, в които честваме Независимостта на България, те отново напомниха, че първоначалното име на историческия връх е именно Св. Никола.

Защо се е стигнало до там името на върха да бъде променяно дори два пъти и защо в момента съществуват два съседни върха с името Шипка?

Върхът с паметника е носел името Св. Никола. А върхът Шипка, където са се водели битките на опълченци, руската армия и турските войски, е отсреща, разказват хора, участващи в подписката.

Цялата налична преписка в архивите на страната говори за изграждането на Паметник на свободата на връх Свети Никола.

Според справка с енциклопедия от Следосвобожденска България, върхът наистина е носил името Св. Никола. До 1951 г., когато властите решават друго. По това време върви преименуване на много обекти в страната, които се свързват с буржоазни или религиозни събития и символи. По тази причина и легендарният връх с име на светец получава ново име – на руския генерал Столетов.

Години по-късно властта отново сменя името, защото Столетов не се харесвало на Брежнев – защото бил руски царски генерал, разказва Нова тв. Така през 1977 г. върхът получава името Шипка, сочат архивите в Държавен вестник.

Името е същото като това на съседния връх, с не по-малко история. Така от 1977 г. насам в България има два планински върха с името Шипка. Според учените смяната на името на върха,където се намира Паметникът на свободата, е необходимо, за да не се преиначава историята.

Докога ще им позволяваме да се гаврят с историята ни свята и да ни унижават ? Как може това нещо като шут да се гаври с Българската памет и да нарича солдатите пролели кръвта си за свободата на България ТЕРОРИСТИ и да се гаври с дедите ни застанали рамо до рамо с Руската армия за да пролеят кръвта си за свободата на отечеството ни нашите опълченци за да бъдат наричани СЕПАРАТИСТИ?

До кога бе Братя и сестри, ще търпим таз продажна СГАН да ни управлява и унижава? Всеки ден да подменят и заменят истината – нямало РОБСТВО, а имало СЪЖИТЕЛСТВО! Българите по произход били ТЮРКИ!

Кървавото клане в Батак било МИТ! Лески бил престъпник, изнасилвач и убиец, и бил преследван според Цветан Цветанов от ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ!

Премахнаха половината автори от учебниците за да промият мозъците на децата ни, а ГЕРБ промива на родителите им !

До кога ще търпим да ни пеят „кой уши байрака“ на турски и да ни казват, че в България да се говори на Български е НЕНОРМАЛНО?

Да, НЕ Е НОРМАЛНО да търпим ! НЕ Е НОРМАЛНО Борисов да поиска още и още мигранти да се заселват в страната ни !

НЕ Е НОРМАЛНО ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ, ПРОДАВАЙКИ СЪДБИТЕ НА ДЕЦАТА СИ В РОБСТВО, ПРОДАВАЙКИ РОДОВАТА СИ ПАМЕТ, ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА ДЕДИТЕ СИ ! НЕ Е НОРМАЛНО И НА ШИПКА ДА ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ЗАГИНАЛИТЕ ОСМАНСКИ ВОЙНИЦИ ! НЕ Е НОРМАЛНО тези АМЕРИКАНЦИ, КОИТО БОМБАРДИРАХА СОФИЯ да имат паметник !

НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ НАРИЧАМЕ БЪЛГАРИ, ако това е нормално за управляващото правителство! И те го доказват – Борисов написа БЪЛГАРИСТАН И СЕ ПОДПИСА ! НЕ Е НОРМАЛНО ТОЙ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ !

Не е нормално да си седим у дома и да си пишем в интернет, не е нормално да носим Български имена и да се наричаме Българи, ако не поправим всичко това сега и веднага ! Вярно няма такава държава, но не забравяйте, че всички ние сме държавата и заедно сме по-силни от всичко и всички ! Време е да изхвърлим боклука от властта и да изградим една силна и свободна независима България !

Източник: Blife.eu 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024