Важно

Провал на срещата за мигрантите във Виена! Борисов разочарован, не получи отговор на нито един проблем!

Провал на срещата за мигрантите във Виена! Борисов разочарован, не получи отговор на нито един проблем!

borisov-iskam-ot-es-mnogo-qsna-poziciq-za-relokaciqta-na-migrantite-402452
След завършилата днес среща на върха, свикана по инициатива на австрийския канцлер Кристиан Керн, в която участваха министър-председателите на Албания, България , Германия, Гърция, Хърватия, Македония, Сърбия, Словения, Унгария, както и председателят на Европейския Съвет, европейският комисар по въпросите на миграцията и румънският министър на вътрешните работи,  Бойко Борисов направи изявления за българските медии и изложи накратко позицията на България по проблемите с мигрантите, предаде БТА.
Пред своите колеги и представителите на Европейския съюз българският министър-председател е пледирал за затваряне на границата на ЕС и за същото отношение на колегите от другите държави към границите на ЕС, както към собствените им национални граници. Борисов е срещнал разбиране от страна на другите участници в срещата. Той е поставил условие в понеделник да бъде преведена сумата, която България трябва да получи от Европейския съюз за техническо оборудване и за подобряване условията на живот на служителите, ангажирани в строежа и охраната на границата с Турция.
Борисов не скри разочарованието си от своите колеги, които отговарят с мълчание на призива за продължаване на действието на споразумението с Турция и след декември, тъй като държавите членки не са готови да поемат евентуалния едномилионен поток бежанци, които биха тръгнали от Турция към Европа. Премиерът не е получил ясен отговор и категорична позиция от своите колеги на въпроса как ще се действа, в случай че бъде взето решение за релокация на мигрантите.
Никой от правителствените ръководители не е отговорил на въпроса каква е рецептата, ако скоро на българо-турската граница се струпат хиляди бежанци. За да бъде предотвратена подобна катастрофа, Бойко Борисов е предложил Турция като членка на НАТО да бъде поканена за участие в заседанието на Европейския съвет през октомври.
Той е пледирал и за изграждане на зони за сигурност в трети страни, например в Либия като най-близка точка, като в този процес бъдат включени и държави като САЩ, Китай и други страни.

Борисов вижда решаване на проблемите в затваряне на границите, обединяване на финансовите усилия и намиране на цялостно европейско решение. Ситуацията изисква незабавни и бързи действия, дипломатическа активност и решителност от страна на политиците при вземане на решения за овладяване на кризата, подчерта той.

http://www.novini.bg/news/

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022