Русия

Путин: Изборните резултати са реакция срещу външния натиск, заплахите и санкциите! Те сплотиха народа!

Путин: Изборните резултати са реакция срещу външния натиск, заплахите и санкциите! Те сплотиха народа!

путин66a8925c30680eace6b3beacc566e00b

На съвещание с правителството в Кремъл в понеделник (19 септември) руският президент Владимир Путин заяви, че победата на „Единна Русия“ на изборите е ответната реакция на хората срещу външния натиск, заплахите, санкциите и опитите за нагнетяване на напрежение вътре в страната.

Путин подчерта, че „Единна Русия“ е постигнала добри резултати, въпреки трудностите в икономиката и социалната сфера и въпреки понижаването на реалните доходи на гражданите.

„В условията на трудности, голяма несигурност и рискове хората, съвсем естествено, залагат на стабилността и гласуват доверие на водещата политическа сила и правителството. Резултатите от гласуването са и реакция на нашите граждани срещу опитите за външен натиск върху Русия, срещу заплахите, санкциите и опитите да се нагнети напрежение вътре в страната“, каза Путин, цитиран от РБК.

Президентът направи няколко основни извода и препоръки към правителството. „Първо: ние, безусловно, трябва да слушаме и да се вслушваме във всички политически сили, в това число и тези, които не влязоха в парламента“, каза Путин, като добави, че „ние трябва да развиваме многопартийната система в Руската Федерация, подкрепяйки гражданското общество, включително и патриотично ориентираните неправителствени организации“.

По думите му реформите в икономиката трябва да бъдат „разумни и премислени“. Нужно е на всяка цена да избегнем дори намек за някаква шокова терапия, обърна се Путин към членовете на правителството.

След края на изборния ден Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев посетиха щаба на „Единна Русия“ и поздравиха съпартийците си с безусловната победа на изборите.

„Трудно е, тежко, а хората въпреки това гласуват за „Единна Русия. Явно виждат, че представителите на „Единна Русия“ действително се стараят за хората, работят искрено“, каза Путин пред съпартийците си.

Победата на „Единна Русия“ на изборите е внушителен вот на доверие за президента Путин, посочи говорителят на президент Дмитрий Песков.

По последни данни на ЦИК „Единна Русия“ печели 343 мандата (76,22% от местата в Думата), втора е КПРФ с 42 мандата (9,34%), трети е резултатът на ЛДПР – 39 мандата (8,67%), четвъртата партия прескочила 5% бариера е „Справедлива Русия“ с 23 мандата (5,11% от местата), съобщава Експерт онлайн.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/09/19/putin-obyasni-izbornite-rezultati-s-vnshniya-natisk-sreshchu-rusiya_631319

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024