Русия

Путин размаха пръст на САЩ: Вашингтон да не плаши обикновените американци с руската „империя на злото” (ВИДЕО)

Путин размаха пръст на САЩ: Вашингтон да не плаши обикновените американци с руската „империя на злото” (ВИДЕО)

Putin6

Кандидатите за президент на САЩ говорят за Русия с негативни окраски в своите предизборни кампании, за да създадат образа на „империята на злото” и да плашат с него обикновените американци. Това заяви руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти.

„Виждаме опит за създаването на така наричаната „империя на злото” и плашенето на гражданите с този образ. Това е много тъжно, това е много груба стъпка и, според мен, контрапродуктивна”, каза Путин.

Той изрази надежда, че вниманието на Вашингтон спрямо Русия и държавния глава е свързано с увеличаващото се световно влияние и значение на Руската Федерация.

Путин също напомни, че подобна стратегия не е новост за САЩ. ВИЖ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ:

Преди това днес Путин обясни нежеланието на САЩ да разкрият детайли от договорките за Сирия…

„Не разбирам особено защо сме длъжни да крием някакви договорености. Но ние, разбира се, няма да оповестяваме детайли дотогава, докато с това не са съгласни нашите американски партньори“, подчерта Путин.

„Ние все пак сме настроени преди всичко позитивно, отколкото негативно и разчитаме, че обещанията, които бяха дадени от американската администрация, ще бъдат изпълнени“, отбеляза руският държавен глава.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва се придържа към своята част от споразумението за Сирия, като армията на режима „напълно спазва“ примирието, но обвини въстаниците, че използват прекратяването на огъня, за да се „прегрупират“.

„Ние виждаме опити за прегрупиране сред тези терористи“, уточни руският държавен глава. „Що се отнася до Русия, ние изцяло изпълняваме нашите задължения“, отбеляза Путин, допълвайки, че Москва е постигнала съответните договорености със силите на режима.

Блиц, Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/09/17/putin-obyasni-nezhelanieto-na-sashch-da-razkriyat-detayli-ot-dogovorkite-za-siriya_630845

http://www.blitz.bg/news/article/445822

 

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024