СВЯТ

Руските медии и пропаганда рушат единна Европа, трябва да им се противодейства!

Руските медии и пропаганда рушат единна Европа, трябва да им се противодейства!

%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be2110949830

Президентът на Украйна Петро Порошенко в интервю за CNN заяви, че руските медии виждат като своя задача разрушаването на Европа, съобщи RT.
„Както знаете, спонсорираният от Русия канал Russia Today се гледа в САЩ. И е включен в пакетите на всяка кабелна мрежа. Това не е толкова опасно за САЩ, които провеждат политика на противопоставяне (на тези възгледи). Но в Европа или Украйна руските медии, социални мрежи, политически парти виждат като своя задача дестабилизирането, разрушаването на Европа. Те искат да върнат ситуацията обратно към двустранните отношения с НАТО“, заяви Порошенко.
Той отбеляза също така, че нееднократно в разговори с лидерите на ЕС е повдигал въпроса за противодействието на Русия в информационното пространство.

Всички евроскептични партии получават финансиране от Москва, каза още Петро Порошенко, цитиран от „Взгляд“ и „Руски дневник“. „Основният враг на Русия е единна Европа“, заяви Порошенко.Той коментира и думите на Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, че е възможно Крим да бъде признат за руски. „Това е част от предизборната реторика. Бъдещият президент, независимо кой е той – ще бъде много отговорен човек“, заяви Порошенко.

В хода на предизборната си кампания Тръмп заяви, че кримчани искат да бъдат с Русия, а не с Украйна. Според него Путин е по-добър лидер за Русия, отколкото Барак Обама за САЩ. Тръмп още обеща на американците да установи „много добри отношения“ с Москва.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Русия тудей им бърка в мозъка, защото показва и друга гледна точка, различна от американската. Който има акъл ,да преценява, който няма слуша само „талавизора“.

И как се руши нещо което се саморазрушава?
А от американската марионетка и лакей Порошенко само омраза, ненавист, наивност и „крилати мисли“ на био-единица с ампутиран мозък!

Ако Русия можеше да причини всички тези беди,сполетели напоследък ЕС,за което я обвиняват,то би следвало с лекота да спечели битката със САЩ и останалите!Очевидно не е така-половината от проблемите са предизвикани от САЩ,останалите-от идиотското управление в Брюксел.Руснаците по-скоро наливат по малко масло в огъня,като задават болезнени въпроси и парират опитите на евробюрократите да представят всичко в благоприятна светлина-нищо повече.Понякога истината е по-неприятна от хиляди лъжи.

 

Руски дневник

 

http://bg.rbth.com/news/2016/09/25/poroshenko-predupredi-evropa-za-opasnostta-ot-rt-i-drugi-ruski-medii_633123

 

СВЯТ

More in СВЯТ

progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
original

Блинкен посвири на китара в киевски бар, Захарова го нарече издевателство от най-висш порядък

май 15, 2024
войната

Washington Post: Русия се приближава към Харков, ситуацията е критична

май 14, 2024