Политика

Боци пак плаши своите с оставка , пак останалите са му виновни! И пак повтаря: Никой не е по-добър от нас!

Боци пак плаши своите с оставка , пак останалите са му виновни! И пак повтаря: Никой не е по-добър от нас!

%d0%b1%d0%be%d1%86%d0%b8147644716938671
Бойко Борисов днес разигра поредните си циркове в парламента, като дойде там, въпреки проваленото пленарно заседание. Той не скри раздразнението си от случващото се. Депутатите излязоха във ваканция преди седмица, но се събраха извънредно днес. Въпреки опитите да съберат кворум на три пъти, в пленарната зала така и не се регистрираха повече от 100 народни представители. За работата на парламанта са необходими 121 депутати.
Борисов стовари гнева си не само към опозицията. Той даде извънредна трибунка в парламента, на която заяви, че няма да търпи спекулации. Закани се да разкри цялата сделка за мини „Бобов дол“ и заяви, че след като ще се прави анкетна комисия за АЕЦ „Белене“, може да се сформира и такава за приватизационните сделки. „Откъде накъде някой ще излиза и ще ми казва, че за „Белене“ трябва да нося отговорност!
Откъде накъде някой ще ми казва, че трябва да пази България от нас! Кой е този, който пази страната по-добре от нас?!“, изригна Борисов. Той отново повтори, че ако на 6 ноември ГЕРБ не е първа сила, ще даде възможност на други мнозинства, които са „добре дошли да управляват“.
И добави, че има нови формати, които тласкат страната към гибел. Борисов запита с какво правителството не се справя, че някой да му търси сметка. Повтори, че в хазната били събрани милиарди излишък и че благодарение на неговите действия е докарал европейска полиция на българската граница. Не пропусна да спомене успешната борба с контрабандата и строителството.
„Направихме градовете като китки, фондове, кое не сме направили от максимума, който може?!“, заяви още премиерът.
„Ние само сме градили. С кое сме ги загробили! С този фискален резерв ли?! С това, че минаха стрестестовете на банките! Уважавам много цирковите артисти, те не са на тяхното ниво!“, коментира още Борисов.
Той предположи, че БСП се опитва да пренесе предизборната кампания в парламента, защото „виждам, че ген. Румен Радев не му върви кампанията“.
Борисов предупреди, че ако ГЕРБ на 6 ноември се отдръпне, няма да участва в никакво друго мнозинство. В тази връзка той отправи критика и към коалиционните си партньори от Реформаторския блок. Борисов е бил подразнен от говореното на реформаторите.
„Защото те са много мили пред мен, а тук депутатите ми разказаха какво говорят“, продължи още премиерът. Борисов заяви, че ще привика всички министри от Реформаторския блок, защото, по думите му, коалиционният партньор не е единен с ГЕРБ. Той заръча двете партии да седнат и да коментират работата на парламента.
„И ако искат да участват в правителството да бъдат единни в парламента! Иначе това не е коалиция!“, категоричен бе Борисов.

 http://www.novini.bg/news/

More in Политика

Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024