Европа

Драма в Европа, диктатура в действие! Шулц свиква спешни разговори, германски министър се жалва: Проблемите на ЕС да не провалят СЕТА!

Драма в Европа, диктатура в действие! Шулц свиква спешни разговори, германски министър се жалва: Проблемите на ЕС да не провалят СЕТА!

67003b04-54bd-4768-b3a9-cd15ba8353ce

ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ СА В ПАНИКА – ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СПАСЯВАТ СЕБЕ СИ И ОБЕЩАНОТО СЪСИПВАНЕ НА ЕВРОПА!

Марто Шулца се е загрижил за комисионната си, затова скача като ужилен пуяк … жалък клоун и мазен помяр – всячески се опитва да прокара краварските ГМО компании на европейския континент през задната вратичка на канадското споразумение … от поне 3 години краварските компании са изместили или купили канадските компании в почти всички сектори на икономиката именно като следствие на СЕТА споразумението … същата е и картинката в Мексико – другата страна по договора СЕТА … който иска може да прочете огромно количество статии на тази тема именно от западналите медии … няма ли кой да го утрепе този долен продажник или поне да го контузи тежко, че да спре да спами и предава европейците …!!!

Председателят на Европейския парламент каза късно в петък, че ще проведе спешни разговори в опита да спаси сделката за свободна търговия между ЕС и Канада, която изглежда се проваля заради продължаващи разногласия, предаде Reuters. Мартин Шулц каза, че ще се срещне с канадския министър на търговията Кристия Фриланд в събота сутринта и след това с премиера на Валония Пол Магнет с цел подновяване на преговорите.

„Не може да спрем в последните метри“, написа той в „Туитър“. Макар Шулц да не е директен участник в разговорите за Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА), то той има добри работни отношения с Фриланд.

Говорител на канадския министър не можа да потвърди дали ще има среща, но каза, че Фриланд все още е в Брюксел.

ОТ БЕРЛИН:

Проблемите на ЕС да не провалят СЕТА

Неспособността на Европа да балансира интересите между регионите не бива да проваля търговското споразумение с Канада, според германски министър.
Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада не бива да става жертва на вътрешната политика на ЕС, предупреди германският вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел, цитиран от ДПА и БТА.

„Това е вътрешен проблем на Европа и местен белгийски проблем, това не е проблем на Канада. Споразумението е отлично и не бива да се проваля заради неспособността на Европа да балансира интересите между регионите“, заявява германският министър, цитиран от неговото ведомство.

В съобщението е посочено, че Зигмар Габриел е съдействал за оставането на канадския министър на външната търговия Кристия Фрийланд в Европа за допълнителни разговори с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц часове, след като Канада обяви споразумението за „мъртво“. Според вицеканцлера обаче все още има живот за търговските преговори.

Канада: ЕС „да си свърши работата“

След срещата с Шулц, Кристия Фрийман призова ЕС „да си свърши работата“ по споразумението, припомняйки, че страната й е готова да го подпише, предаде Франс прес, позовавайки се на агенция Белга.

„Ние си свършихме работата, сега е време и Европейският съюз да свърши своята“, каза канадският министър, като уточни, че ще отпътува от Белгия за Торонто.

„Наистина се надявам, че европейците ще постигнат успех и че ще мога да се върна тук след няколко дни с министър-председателя“, добави тя.

http://www.blitz.bg/news/article/456038

 

Европа

More in Европа

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024