ОБЩЕСТВО

Извънредно! Задържаха у нас джихадисти, участвали в зверства на ИДИЛ! Самоков въстана с твърдо НЕ на лагерите за бежанци!

Извънредно! Задържаха у нас джихадисти, участвали в зверства на ИДИЛ! Самоков въстана с твърдо НЕ на лагерите за бежанци!

1476030702-2
ЕТО ВИ „НОВИТЕ МИЛИ ХОРА“, КОИТО МЕРКЕЛ ПОКАНИ… И ЗАРАДИ КОИТО ТРЯБВАЛО ДА ПОНЕСЕМ СОЛИДАРНО ОТГОВОРНОСТ ПО ДУМИТЕ НА БОРИСОВ, ЩОТО СМЕ ИЗНАСЯЛИ „ДЕМОКРАЦИЯ“ В СТРАНИТЕ ИМ ЗАЕДНО С НАТО , САЩ И ЕС!
17 потенциални терористи  са били заловени тази нощ край Никопол, докато се опитвали нелегално да преминат границата през Дунав с лодка, разказаха жители на града, станали случайни свидетели на екшъна.В мобилните телефони на „мигрантите“ са били открити брутални клипове с убийства, рязане на глави  и мъчения, споделиха още запознати със случая, съобщава radiovox.bg.

Макар че районът е отцепен от силите на  реда и до момента, засега няма официално потвърждение от властите.

Преди около месец други 20 бежанци са били заловени в Бреница.

Междувременно граждани на Самоков излязоха на протест срещу настаняването на бежанци, съобщиха БНР и Нова телевизия.

Демонстрацията се провежда на площада в града. Тя е провокирана от слухове, че в сградите на бивши поделения в две села край града ще бъдат изградени центрове за мигранти.

Според кмета на Самоков Владимир Георгиев главната причина е липсата на достатъчно информация и диалог.

„Нас никой не ни е потърсил – нито мен като кмет, нито Общинския съвет или някой от Общинска администрация при тези огледи и при всичко, което се случва в момента. Това е съвсем естествена реакция, гражданите усещат като го няма този диалог, като не се дава достатъчна информираност”, каза той пред радиото, обобщавайки притесненията на жителите на града.

В момента на площада са се събрали доста хора с български знамена, за да изразят тази своя позиция, поясни още Георгиев.

Истина е, че са оглеждани казармите, но тази информация е неофициална и точно затова се разглежда като слух. В писмения отговор от министър Румяна Бъчварова се казва, че тези казарми са оглеждани пред 2015-а година, а ние знаем за огледи дори преди десетина дни„, заяви една от протестиращите.

Добре дошли са всички, които ще приемат нашия език, култура и социални привички„,каза друг гражданин.

Жителите на града излязоха с обща декларация срещу настаняването на бежанци в техния град.

Пред БНР хората споделиха, че желаят децата на България да имат добро бъдеще,  да се запазят традициите и нравите, без да бъдат повлияни от чужда култура и разбирания, каквито носят със себе си мигрантите.

Те смятат още, че мигрантите нарушават бита и християнските традиции. Хората изразиха притеснения от евентуалното създаване на терористични клетки в страната. 

Според bTV в демонстрацията са се включили стотици жители на града. Организаторите на протеста са категорични, че нито една политическа сила не стои зад инициативата.

Чрез депутатите, избрани от техния район, протестиращите са отправили питане към вътрешния министър за изграждането на лагер. В отговора на Румяна Бъчварова се твърди, че не е предвидено да се откриват центрове – нито в Хасково, нито в Софийска област.

Огледи на казармите са правени през 2015 г., допълва вътрешният министър. По информация на bTV обаче в казармите отново са идвали на проучване от различни институции преди две седмици.

Нюз БГ, БНР, Радио Вокс, Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/452119

https://news.bg/society/stotitsi-izlyazoha-na-protest-v-samokov-sreshtu-nastanyavaneto-na-bezhantsi.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024