СВЯТ

Извънредно! Захарченко: Киев обяви война на ДНР с атентата срещу Моторола, знаем кой го поръча, пощада няма да има!

Извънредно! Захарченко: Киев обяви война на ДНР с атентата срещу Моторола, знаем кой го поръча, пощада няма да има!

захарченкоorig-600x3381462273209zaharchenkodnr-1462272998

Украинските силоваци са преминали в настъпление в района на населеното място Ленинское на юг от самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР), предаде РИА „Новости“ в понеделник (17 октомври). В момента там текат бойни действия, каза пред журналисти представител на министерството на отбраната на ДНР.

От ведомството твърдят, че в атаката участват и членове на батальона „Азов“ и чуждестранни наемници. Има данни за петима убити силоваци и около 10 ранени.

В неделя в Донецк бе убит командирът на опълчението Арсений Павлов (Моторола). Според властите в ДНР Моторола е станал жертва на терористична дейност на украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ).

Главата на ДНР Александър Захарченко каза, че с покушението над Моторола Киев е обявил война на ДНР.

Видеопорталът Ruptly публикува ново видео от мястото, където беше убит легендарният опълченец на Донецката република Арсений Павлов, известен като Моторола. Записът беше направен непосредствено до входа на големия жилищен блок, където е живял командирът.Моторола не е загинал сам, пострадали са и други хора. На кадрите се вижда, че зданието е отцепено от военна техника, включително БТР, както и от представители на опълчението. На мястото има и линейка на Бърза помощ.

За смъртта на Павлов стана ясно в неделя вечерта. По предварителни данни той е загинал от самоделна бомба с голяма мощност. Тя е съдържала 1,5 кг троитлов еквивалент и е била закрепена на тялото на асансьора. Самата бомба е била взривена с помощта на дистанционно.

Жена командира на батальона „Спарта“ Елена и двете им малки деца – новороденията Макар и дъщеричката Мирослава, в момента на взрива са били в апартамента и не са пострадали.  В Twitterна опълчението се съобщава, че вдовицата на Моторола е в дълбок шок от смъртта на съпруга си.

Към убийството на Павлов е съпричастна диверсионна група на ВСУ. Властите вече знаят името на поръчителя, съобщи в ефира на НТВ председателят на самопровъзгласилата се република Александър Захарченко. Надяваме се скоро да се разбере и кой е физическият убиец на опълченеца. За тях няма да има никаква пощада, повярвайте, закани се Зарченко.

Официалните власти в Киев обаче твърдят, че с Моторола са се саморазправили негови съратници.

Арсен Павлов стана известен през 2014 година, когато взе участие във военните действия под Славянск. За успехите си Моторола беше награден с Георгиевски кръст на ДНР. ВИЖ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZDLVolsT5So
Руски дневник, БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/454357

More in СВЯТ

ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024