Политика

ПОДМЯНАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ЗАПОЧНА! Цели 10% от националния бюджет отиват за пришълците – жилища, училища, лекари!

ПОДМЯНАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ЗАПОЧНА! Цели 10% от националния бюджет отиват за пришълците – жилища, училища, лекари!

%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b80000318382-article2
Те поГЕРБаха БЪЛГАРИЯ ! Да спрем подмяната на българското население ! Това е безумие ислямисти да се въдят в България ! Едно време с меч са ги посрещали, а сега с пари, жилища, остава и жени да им подсигурят!

Програмата за интеграция на бежанци у нас ще използва до 10% от националния бюджет, призна Красимир Ципов, зам.-министър на МВР.

Чужденците у нас, получили бежански статут и право на международна закрила, ще имат възможност да заживеят в български общини, сочи наредба, приета от Министерския съвет на 12 август тази година.

„Бежанците ще получат от дадената община жилище, детска градина и училище за децата, здравно осигуряване, обучение по български език, професионално ориентиране и обучение, както и включване в програми за заетост“, поясни Ципов пред bTV.

По думите му все още няма заявка от нито една българска община, че е готова да приеме хора с бежански статут.

Първа за тези планове призна шефката на сдружението на общините Гинка Чавдарова. След това социалистите обявиха, че има правителствено постановление, според което кметове на общините трябва да предложат броя на бежанците, които могат да заселят на своя територия.

Червените смятат, че по този начин някои населени места ще се превърнат в гета, а България ще стане майка на хора, за които тя не е родина, а за проекта е предвидено и национално съфинаниране, което означава, че издръжката на бежанците ще се поема и от данъкоплатците.

Според Атанас Зафиров от БСП въпросната наредба е приета непрозрачно, но Ципов отрече тези твърдения, като заяви, че работна група работи по този проект вече шест месеца и повече от три месеца е стояла за обществено обсъждане.

Според Емил Димитров от Патриотичния фронт нито един кмет на община няма да поиска да участва в тази програма.

По думите му най-важното в момента е да се намерят площадки за още поне три лагера от закрит тип, както и да се довърши оградата по границата.

В края на миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов обяви, че пари за пилотните проекти за заселване на бежанци в общини с лошо демографско състояние, в централния бюджет за тази година няма.

По думите му допълнителни финанси общините могат да получат само с отделно решение на правителството, каквито няма.

МВР шефът Румяна Бъчварова пък посочи, че заради засиления бежански поток през септември и октомври миналата година са направени огледи на сгради, собственост на военното министерство с отпаднала необходимост.

Една от тези казарми е била в Самоков, но не се предвиждало изграждането там на бежански център, макар самоковлии да се вдигнаха на протест.

ОТ ФОРУМА:
10%?!?!?! Що ли не отидоха за здравеопазване и реформиране на тая здравна система, която се реформира вече 25 г. и още е нереформирана. Пенсионерите вият от глад, пари за образование няма, пари за лечение на болни деца в чужбина няма, но на неканените пришълци веднага ще дадем с радост.
Дайте им. Постройте им и къщи, дайте им пари и на ръка, да имат, че у нас никой няма нужда от помощ.

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024