Важно

При над 84% НЕСЪГЛАСИЕ на българите, правителството на Борисов одобри споразумението с Канада!

При над 84% НЕСЪГЛАСИЕ на българите, правителството на Борисов одобри споразумението с Канада!

министерски-съвет

Министерският съвет прие решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави-членки, от друга. Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

РЕШЕНИЕТО Е ВЗЕТО НА ПОДПИС – ТОЕСТ ИЗВЪН ДНЕВНИЯ РЕД И БЕЗ ДЕБАТИ!

При това се взема с ясното съзнание, че над 84% от българските граждани са против СЕТА! (Виж анкетата на Dir.bg по-долу!)

Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация и при условие на поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм, в срок, не по-късен от края на 2017 г.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.

Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада обхваща целия спектър от теми, формиращи дневния ред на отношенията. Различни дялове са посветени на сътрудничеството в сферите на сигурността, борбата с тероризма, международната търговия и инвестициите, устойчивото развитие, миграцията и управлението на границите, научните изследвания, иновациите и комуникационните технологии, културата, образованието и контактите между народите. Установяват се механизми за канализиране на политическия диалог и провеждане на консултации.

На заседание на Европейския съвет миналата седмица в Братислава стана ясно, че България ще подкрепи споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА), след като страната ни е получила гаранции, че визите за нейните граждани ще отпаднат.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ЕК е дала ясни гаранции, че „това споразумение е незаобиколим фактор за падане на визите за българи и румънци”.

Заради съпротивата на френскоезичната провинция Валония обаче, Белгия е единствената страна в ЕС, която не може да подпише споразумението, за да може то да влезе в сила.

АНКЕТА: Одобрявате ли позицията на Валония за СЕТА?

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/es-sporazumenie-kanada-vek-megasdelki-24297607?nt=4

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022