Политика

Реформаторите удариха дъното, хванаха Баце за шлифера! Ненчев: „Прав сте, г-н премиер, поведението ми е безотговорно“!

Реформаторите удариха дъното, хванаха Баце за шлифера! Ненчев: „Прав сте, г-н премиер, поведението ми е безотговорно“!

ненчевder45

Бойко Борисов заплаши реформаторите с раздяла във вторник. За тогава бе насрочено извънредно заседание на НС, което той си поиска. „Не може в МС да сте коалиция, а в НС – опозиция“, казал той на извънредното заседание на кабинета.

Ако министрите на РБ не започнат да се държат лоялно, ще преформатирам кабинета, заплаши Борисов в парламента по-рано. „Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?“, попитал Борисов.

Веднага подкрепа заявила Меглена Кунева. Тя и Лукарски обещали да се поправят. Според източници от МС Николай Ненчев дори се унизил с думите: „Прав сте, г-н премиер, поведението ми е безотговорно“.

Министрите мълчали. Борисов отново обвинил реформаторите в лъжа, че ГЕРБ са виновни за проблемите около гласовете с квадратчето „Не подкрепям никого“ за президентските избори. Това беше и причината той да нахлуе неочаквано в парламента на обяд, тъй като Димитър Делчев от РБ стовари вината за квадратчето изцяло върху Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ“, казал им още Борисов. „Има предел и за мен той настъпи, или сме заедно, или не сме“, казал Борисов. След това думата взела Кунева: „Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим“, казала вицепремиерът. Тя се оправдала с проблемните отношения в Реформаторския блок между управляващите реформатори и опозиционерите от ДСБ . Това предизвикало и недоразумението с Избирателния кодекс.

Не сме говорили нито за развод, нито за брак. Патриотичният фронт препотвърди подкрепата си за управлението, правителството и стабилността на управлението. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов след края на извънредното правителствено заседание. „Има напрежение, защото и тримата коалиционни партньори имат различни кандидатури. Това напрежение не бива да излиза извън рамките на добрия тон. Никой в залата не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ. Подкрепяме правителството“, каза Москов.

Той увери, че подкрепа са оказали както Реформаторския блок, така и от Патриотичния фронт.

„Нашата оценка е позитивна към правителството и подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма“, допълни Найден Зеленогорски. „Няма да тласнем България към предсрочни избори и да дадем на БСП властта на тепсия“, допълни той.

Мялка по-ряно днес ДСБ заяви, че е „опасно, срамно и политически недопустимо премиерът Бойко Борисов да дестабилизира държавата с предизборна цел“ и го призоваха да подаде оставка.

Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина са свидетелство за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка. Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания„, се казва още в позицията на ДСБ, които още преди месеци излязоха в опозиция, макар да останаха част от РБ.

От формацията на Радан Кънев подчертаха, че е безотговорно страната да се дестабилизира и да валят заплахи за създаване на правителствена криза – при тази международна обстановка и то по време на избори. Премиерът е редно да гледа сериозно на стабилността на държавата, смятат от ДСБ.

Мигнюз, Блиц, Дир.бг

http://dnes.dir.bg/news/ministerski-savet-zasedanie-izbori2013-24195971?nt=4

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024