Политика

Това трябва да се чуе: бившият комунист, сега пръв либераст Иван Кръстев, който изпързаля Борисов за ООН! (видео)

Това трябва да се чуе: бившият комунист, сега пръв либераст Иван Кръстев, който изпързаля Борисов за ООН! (видео)

zx620y348_1023042

 

Политическият схемаджия Иван Кръстев, който изнуди премиера Бойко Борисов да издигне еврокомисарката Кристалина Георгиева за шеф на ООН и да оттегли подкрепата за Бокова, е бивш член на БКП и е бил част от висшата номенклатура на комунистическа България.

 

„Гуруто“ на българската демокрация, подвизаващ се днес като активен лобист на глобални кръгове, е син на Йото Кръстев – някогашен заместник-завеждащ на отдел „Административен“ на ЦК на БКП и завеждащ отдел „Средства за масова информация“ на ЦК на БКП. Самият Иван Кръстев е член на БКП до 1990 година.

 

В средата на септември тази година журналистът Георги Готев изнесе скандална информация за недопустим натиск от страна на Иван Кръстев върху премиера Бойко Борисов. Според Готев, представителят на Джордж Сорос е поискал правителството да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и да издигне Кристалина Георгиева. Нещо повече, Кръстев е заплашил,  че шефката на ЮНЕСКО ще бъде подложена на черна кампания в определени медии. По информация на Епицентър.бг  Кръстев „доста грубо“ се е опитал да рекетира и самия Борисов.

 

До този момент не е ясно като какъв Иван Кръстев е допуснат да оказва влияние върху решенията на българското правителство и защо премиерът Бойко Борисов се е поддал на рекета му. В четвъртвековната история на посткомунистическа България името на Иван Кръстев е свързано само със загуби за онези, които е съветвал, или до които се е докосвал. Той накара президента д-р Желю Желев да се съгласи да влезе в предварителни избори през 1996 година,  които загуби.  Известно е и влиянието му върху Иван Костов, както и провокирането на раздорите в СДС, довели в крайна сметка до маргинализирането на тази партия в българския политически живот.

 

Иван Кръстев никога не споменава за своя „комунистически произход“, както и за членството си в комунистическата партия. Тези дни  режисьорът Евгений Михайлов пусна в интернет видео от форум на АСО – формация, отцепила се от БКП в първите години след промяната. Събитието е от 1990 година – на трибуната пред своите  другари Иван Кръстев прави удивителни самопризнания за напускането си на БКП.

 

Публикуваме част от речта на политолога, който в момента ръководи фондации на международния борсов спекулант Сорос:

 

„Все повече се засилват местническите тенденции. Противопоставянето партия – опозиция аз твърдя, че е условно. Много по-силно е в момента противопоставянето София-провинция. На избори ще се окаже, че много повече хора ще гласуват за местните хора, които познават, отколкото за платформите, за които се издигат.

 

Това в момента поставя главния въпрос: „Доколко в страната въобще има политически партии?“. Докато не си отговорим на този въпрос, ние не можем да създаваме алтернативна социалистическа партия. И аз напуснах БКП в деня след конгреса и мисля, че изказването ми трябва да бъде възприемано и от тази гледна точка. Това, че ние не искаме да останем в БКП не ни дава автоматично право да създадем нова партия. Защо? Защото в момента у нас има повече идеи от колкото партии. Партии – дал Господ, но идеите са малко. А там където няма идеи, има структури. Там, където няма политически идеи има устави. Това, което е страшно, ние да издигнем лозунга: „На организацията да противопоставим организация“. Ето защо имам конкретно предложение – никой няма монопол над социалистическите и социалдемократическите идеи в България – нито АСО , нито БСДП, нито което и да било движение със социалистическа организация.

Нормално е тези хора да бъдат на едно място. Нашите нормални идейни съюзници са хората от БДСП, които споделят, които споделят социалдемократически възгледи, членовете на БКП, които застъпват социалдемократически възгледи. Време е вече да унищожим тези два балона, които стоят в нашия политически живот – от една страна изкуственото образувание БКП, и от друга – не по-малко изкуственото образувание СДС. Такива реални политически сили в България няма.“

Епицентър

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024